Ξεκινούν σήμερα από την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, τα δρομολόγια σε Μέθανα και Πόρο με τα πλοία Φοίβος, Ποσειδών Ελλάς και Απόλλων Ελλάς.


Ξεκινούν σήμερα 1η Ιουνίου τα νέα δρομολόγια της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού σε Μέθανα και Πόρο, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την τουριστική αλλά και εμπορευματική κίνηση. Μέχρι τώρα, την καλοκαιρινή περίοδο, επαγγελματίες της Αίγινας που έπρεπε να προωθήσουν τα προϊόντα τους, χρησιμοποιούσαν το διερχόμενο δρομολόγιο για τα Μέθανα. Το μειονέκτημα ήταν ότι με μία επιστροφή, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος στον προορισμό τους. Τώρα όμως θα έχουν τη δυνατότητα εντός της ίδιας ημέρας να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους όπως επιθυμούν.

Επίσης, τα δρομολόγια θα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν άριστα και τις τουριστικές μετακινήσεις, καθώς τουρίστες που έχουν σκοπό να επισκεφθούν περισσότερα από ένα λιμάνια, για παράδειγμα να επισκεφθούν τον Πόρο και στην συνέχεια να έρθουν και Αίγινα, μπορούν πλέον να το κάνουν και αυθημερόν, πράγμα δύσκολο με τα μέχρι πρότινος δρομολόγια. Άλλο παράδειγμα είναι η διασύνδεση του Αγκιστρίου με την κάτω γραμμή, αφού από Αγκίστρι τις καθημερινές η αναχώρηση είναι στις 11.00 με άφιξη Αίγινα 11.20, και ο επιβάτης θα μπορεί απευθείας να μπει στο διερχόμενο πλοίο του Πόρου που φτάνει Αίγινα στις 11.15 και αναχωρεί άμεσα. Τέλος, δίνεται πλέον στους κατοίκους της Αίγινας  πρόσβαση σε ένα χερσαίο κομμάτι της Πελοποννήσου που διαφορετικά θα έπρεπε, δεδομένης της χρήσης οχήματος, να μεταβούν στον Πειραιά.

Δευτέρα έως και Πέμπτη

Από Πειραιά για Αίγινα-Μέθανα-Πόρο: 10.00 και 14.30

Από Πόρο για Μέθανα-Αίγινα-Πειραιά: 13.30 και 17.30

Παρασκευή

Από Πειραιά για Αίγινα-Μέθανα-Πόρο: 10.00 και 17.30

Από Πόρο για Μέθανα-Αίγινα-Πειραιά: 13.00

Σάββατο

Από Πειραιά για Αίγινα-Μέθανα-Πόρο: 10.00

Από Πόρο για Μέθανα-Αίγινα-Πειραιά: 06.30 και 15.30

Κυριακή

Από Πειραιά για Αίγινα-Μέθανα-Πόρο: 10.00

Από Πόρο για Μέθανα-Αίγινα-Πειραιά: 16.30