Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι της Αίγινας. Αιφνιδίασε η απόφαση της ΠΝΟ για πανελλαδική απεργία από αύριο Παρασκευή.

Όχι μόνο οι εκδρομείς του Πάσχα, αλλά και οι πράκτορες των πλοίων στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, δείχνουν αιφνιδιασμένοι από την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε τετραήμερη απεργία από αύριο Παρασκευή. Αν και η 48ωρη είχε εξαγγελθεί από την ΠΝΟ μέρες πριν, υπήρχε η βεβαιότητα ότι η κινητοποίηση θα ξεκινούσε τις ημέρες που θα ψηφίζονταν το ασφαλιστικό και το φορολογικό στη Βουλή, δηλαδή το Σαββατοκύριακο.

Από νωρίς το απόγευμα ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, ξεκίνησαν άμεσα επαφές, προκειμένου να διασφαλιστούν κάποια έκτακτα δρομολόγια για σήμερα το βράδυ και να υπάρξει γενικότερα μία διευθέτηση των προβλημάτων που προκύπτουν. Στο ίδιο αγώνα δρόμου επιδόθηκαν και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα αυτών των επαφών. Τις επόμενες ώρες θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις. Δείτε τα έκτακτα δρομολόγια εδώ.

Εκατοντάδες παραθεριστές και εκδρομείς, κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες της Αίγινας, βρέθηκαν στο κενό, καθώς είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τελείως τον προγραμματισμό τους και μάλιστα σε βάθος χρόνου τεσσάρων ημερών. Πούλμαν από οργανωμένες εκδρομές, μικρά γκρουπ, μεμονωμένοι ταξιδιώτες, επαγγελματίες που αναμένουν τροφοδοσία των καταστημάτων τους, ακόμη και η υπηρεσία καθαριότητας που προγραμμάτιζε δρομολόγια προς την χωματερή της Φυλής, φαίνεται να αναζητούν άμεσα εναλλακτικές. Πάντως από καύσιμα το νησί δεν πρόκειται να ξεμείνει, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε δρομολόγιο και υπάρχει επάρκεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png