35.174 επιβάτες ταξίδεψαν στην Αίγινα, κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου 22 Απριλίου έως 1 Μαΐου.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις των επιβατών στην Αίγινα, λόγω των ημερών του Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Αίγινας από την Παρασκευή 22 Απριλίου έως και την Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου, ταξίδεψαν προς την Αίγινα 35.174 επιβάτες (Μ. Δευτέρα - Κυριακή Πάσχα 27.357 επιβάτες *). Αντίστοιχα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα από την ίδια πηγή και αποτελούν μέρος του αντίστοιχου ρεπορτάζ, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Δευτέρα του Πάσχα του 2015 ταξίδεψαν στην Αίγινα 25.381 επιβάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα, που το ρεπορτάζ του Aegina Portal χαρακτήρισε ως ημέρα κορύφωσης της επιβατικής κίνησης, δηλαδή αυτή της Μεγάλης Παρασκευής, προς την Αίγινα ταξίδεψαν 6.469 επιβάτες. Για να υπάρχει μία τάξη μεγέθους, αυτό το νούμερο είναι κατά τι μεγαλύτερο, από αντίστοιχες καταμετρήσεις της επιβατικής κίνησης, την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, όχι μόνο για την Αίγινα, αλλά συνολικά για όλους τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού. Για παράδειγμα στις 13 Αυγούστου του 2014 η συνολική κίνηση προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού ήταν 6.173 επιβάτες.

Ένα επιπλέον στοιχείο το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων Ι.Χ. που αποβιβάστηκαν το διάστημα 22 Απριλίου - 1 Μαΐου στην Αίγινα, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 6.159 Ι.Χ. οχήματα, σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται φορτηγά, μηχανές κτλ. Την περσινή περίοδο από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Δευτέρα του Πάσχα τα Ι.Χ. οχήματα ήταν 3.950.  Ενδιαφέρον έχει και η Κυριακή του Πάσχα, κατά την οποία μετακινήθηκαν προς την Αίγινα 2.519 επιβάτες.

Με τις μικρές υποδομές που έχει το νησί κατάφερε να εξυπηρετήσει μέσα σε αυτό το δεκαήμερο τις μετακινήσεις 35.174 επιβατών και 6.159 Ι.Χ οχημάτων. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι ο Λιμενάρχης Αίγινας κύριος Κυριάκος Γκαρής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι όλα κύλησαν ομαλά χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα.
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε διαθέσιμη την επιβατική κίνηση της Δευτέρας του Πάσχα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png