Με τροπολογία, λόγω "ηλικίας", θα συνεχίσουν να εκτελούν δρομολόγια τα "ιπτάμενα δελφίνια" στον Αργοσαρωνικό. Ο Κώστας Κατσαφάδος μιλά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Με τροπολογία που θα καταθέσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Θοδωρής Δρίτσας, θα συνεχίσουν να εκτελούνται τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ο κύριος Θοδωρής Δρίτσας είχε χθες Δευτέρα συνάντηση με τους δημάρχους Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη, Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη και Ύδρας κ. Γιώργο Κουκουδάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στα δρομολόγια των πλοίων, που εξυπηρετούν με ακτοπλοϊκές συνδέσεις αυτές τις περιοχές, καθώς τέθηκε ζήτημα ορίου ηλικίας των πλοίων, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Για το ίδιο θέμα συνάντηση με τον κύριο Θοδωρή Δρίτσα, είχε ο βουλευτής της περιφέρειας μας κύριος Κώστας Κατσαφάδος. Ο κύριος Κατσαφάδος μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είπε ότι: "Συναντήθηκα με τον κύριο Δρίτσα, συζητήσαμε για το ζήτημα των flying σε σχέση με την Ύδρα, τον Πόρο και τις Σπέτσες. Του είπα ότι αυτό πρέπει να λυθεί με μία νομοθετική ρύθμιση, γιατί δεν υπάρχει πουθενά ο περιορισμός, στα όρια ηλικίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Έχει καταργηθεί για τα καράβια και πρέπει να έχει καταργηθεί και για τα Flying Dolphins. Φυσικά θα πρέπει να υπάρχουν άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, για να ελέγχουν το αξιόπλοο τον καραβιών, ευρύτερα". Ο κύριος Κατσαφάδος συμπλήρωσε ότι θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, εάν αυτό δεν λυθεί. Ο κύριος Θοδωρής Δρίτσας απάντησε ότι στο πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί μία τροπολογία και θα λυθεί το πρόβλημα.

Σε ερώτηση εάν το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρεάζει και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αίγινας με τα "ιπτάμενα δελφίνια", ο κύριος Κατσαφάδος απάντησε ότι: "Θα μπορούσε να υπάρχει ζήτημα και για την Αίγινα, αλλά με την τροπολογία λύνεται το ζήτημα γενικότερα για όλα τα flying dolphins. "Βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος για το αξιόπλοο, του οποιουδήποτε πλοίου, είτε αυτό είναι επιβατηγό, είτε είναι flying dolphin, οποιοδήποτε τύπου πλοίο θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος για το αξιόπλοο του. Εγώ δεν θεωρώ ότι είναι υποχρεωτικός ένας ηλικιακός περιορισμός. Δηλαδή ένα πλοίο μπορεί να μην είναι ασφαλές και ας έχει διάρκεια ζωής πέντε έτη. Μπορεί να συνεχίσει να είναι ασφαλές και μετά από τριάντα έτη. Εξαρτάται τι συντήρηση του κάνει η πλοιοκτήτρια εταιρία και εξαρτάται αν μπορεί να περνάει με επιτυχία τον έλεγχο τον οποίο θα πρέπει να κάνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Εγώ εκεί στέκομαι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ρήτρα που να δίνει χρονικό περιορισμό για οποιοδήποτε τύπο πλοίου".

Ο κύριος Κατσαφάδος σημείωσε επίσης ότι "Δεν μπορεί να γίνουν άγονες γραμμές τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα έπρεπε να υπάρχει ένας καλύτερος σχεδιασμός από το υπουργείο. Προσωρινά τουλάχιστον το πρόβλημα λύνεται". Σε ερώτηση για την ηλικία των ιπταμένων που εξυπηρετούν αυτή τη στιγμή τον Αργοσαρωνικό, φαίνεται ότι αυτή προσδιορίζεται στην 35ετία. Σε επόμενη ερώτηση, σχετικά με τις βλάβες που παρουσιάζουν αυτά τα πλοία και την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι επιβάτες, ο κύριος Κατσαφάδος είπε ότι γνωρίζει και προσωπικά το θέμα, αφού και ο ίδιος ταξιδεύει συχνά, συμπλήρωσε ωστόσο για μία ακόμη φορά ότι: "Για αυτό είναι το κράτος, για να ελέγχει. Εδώ τώρα έχουμε το εξής ή θα έχουν flying για να εξυπηρετούνται τα νησιά ή δεν θα έχουμε flying. Το πως θα εξυπηρετούνται τα νησιά και τους κανόνες θα τους βάλει το κράτος. Θα τους βάλει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο υπουργός". Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κατσαφάδου στο ηχητικό αρχείο από το Eνημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png