Χωρίς πλοία θα παραμείνει η Αίγινα και την Τρίτη. Αναμένονται νέες συναντήσεις για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Τη γνώριμη εικόνα αντίκρισαν σήμερα οι κάτοικοι της Αίγινας στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, λόγω της πρώτης ημέρας της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Τα εκδοτήρια των ακτοπλοϊκών εταιριών παρέμειναν σήμερα κλειστά, η κίνηση στις προβλήτες του λιμανιού ήταν ελάχιστη και μοναδικοί επιβάτες οι κάτοικοι του νησιού που έπρεπε επειγόντως να ταξιδέψουν χρησιμοποιώντας κάποιο θαλάσσιο ταξί. Εκτός από τα προβλήματα στην εμπορευματική κίνηση του νησιού, προβλήματα εντοπίστηκαν και στις προγραμματισμένες μετακινήσεις των οργανωμένων μαθητικών εκδρομών που γίνονται αυτό το διάστημα.

Προβληματισμός και για τους μαθητές της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου Αίγινας που πρέπει να μεταθέσουν την ημερομηνία της πενθήμερης εκδρομής τους, αλλά και από τους επαγγελματίες του νησιού που βλέπουν οι ηλιόλουστες ημέρες να μην συνοδεύονται από τις γνωστές μαθητικές εκδρομές που γεμίζουν με κίνηση το νησί.

"Είμαστε οι τελευταίοι που “κρατάμε Θερμοπύλες” για την ύπαρξη της ναυτεργασίας και γενικότερα την ύπαρξη της ναυτιλίας" δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ κύριος Γιάννης Χαλάς, αντιπροσωπία της οποίας θα έχει συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Τέλος, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος θα καταθέσει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο "Τουριστικά Πλοία και Άλλες Διατάξεις" που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png