"Πιέζονται" ακόμη περισσότερο τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς Αίγινα. Από την Τρίτη το τελευταίο οχηματαγωγό θα είναι στις 16:30.

Σε δυσμενέστερη θέση θα βρει την Αίγινα στην ακτοπλοϊκή της σύνδεση με τον Πειραιά η αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το τελευταίο δρομολόγιο οχηματαγωγού πλοίου από τον Πειραιά προς Αίγινα θα είναι στις 16:30. Η κατάσταση των δρομολογίων στον Αργοσαρωνικό τείνει να γίνει ζοφερή πιέζοντας την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία ακόμη περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα και μετά από την ετήσια συντήρηση του οχηματαγωγού πλοίου "Φοίβος" που θα εκτελέσει τα τελευταία δρομολόγια την Δευτέρα και θα επανέλθει στην γραμμή τον Ιανουάριο, το οχηματαγωγό Άγιος Νεκτάριος θα εκτελεί το τελευταίο δρομολόγιο οχηματαγωγού από το λιμάνι του Πειραιά προς Αίγινα στις 16:30, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας θα είναι του ιπταμένου "Ερατώ" στις 18:00.

Το οχηματαγωγό "Ποσειδών Ελλάς" θα εκτελεί τα απογεύματα της Παρασκευής το τελευταίο δρομολόγιο στις 17:25, ενώ ακόμη και το απόγευμα του Σαββάτου το τελευταίο δρομολόγιο θα είναι στις 16:30 από το πλοίο Άγιος Νεκτάριος. Παρά το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο ενδέχεται να εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή και ένα νέο οχηματαγωγό, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι η συρρίκνωση των απογευματινών δρομολογίων θα δημιουργήσει ασφυκτική πίεση σε όσους αναγκάζονται να ταξιδεύουν για επαγγελματικούς ή λόγους υγείας προς τον Πειραιά, ενώ θα λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για τις χειμερινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου προς την Αίγινα, που αποτελούν σημαντικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png