Μετ' εμποδίων σήμερα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω της κακοκαιρίας. Βελτίωση από αύριο.

Μετ' εμποδίων έγιναν σήμερα τα προγραμματισμένα δρομολόγια στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, λόγω των πολύ ισχυρών βορείων ανέμων που πνέουν από χθες το απόγευμα στον Αργοσαρωνικό. Για μία ακόμη φορά οι βορειοδυτικοί άνεμοι, προκάλεσαν έντονο κυματισμό που έκανε απροσπέλαστη τη μεγάλη προβλήτα και ανάγκασε πολλούς επιβάτες να περπατήσουν μέσα στα νερά για να ταξιδέψουν.

Ο έντονος κυματισμός δημιούργησε προβλήματα κατά την προσέγγιση του οχηματαγωγού πλοίου Άγιος Νεκτάριος στο δρομολόγιο των 18:15. Πάντως και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται από το πρωί του Σαββάτου, οπότε οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα εξασθενίσουν και θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους - νοτιοανατολικούς έως 3 μποφόρ.

Για το άρθρο λάβαμε την ακολουθεί δήλωση από το τοπικό πρακτορείο του πλοίου Άγιος Νεκτάριος: "Σε καμία από τις τρεις προσεγγίσεις του πλοίου μας κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στην πρόσδεση καθώς η εμπειρία, η ικανότητα, η ετοιμότητα, η εκπαίδευση και η ναυτοσύνη του πληρώματός μας ξεπέρασαν τις όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν από τις πραγματικά δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις γνωστές σε όλους μας απαράδεκτες προδιαγραφές, του δεύτερου στην Ελλάδα σε κίνηση, κεντρικού λιμένα του νησιού μας.  Μάλιστα στο πρωινό δρομολόγιο από Αίγινα επιβιβάσθηκε και νεαρός συμπολίτης μας ο οποίος είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι το πλοίο μας υποχρεώθηκε να καθυστερήσει σε όλα του τα δρομολόγια λόγω δυσκολιών που αντιμετώπιζαν κατά τον απόπλου και τον κατάπλου τους άλλα πλοία."