Εκτός δρομολογίων παραμένει το "Άγιος Νεκτάριος". Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας ζήτησε η ΑΝΕΣ. .

Από την πρώτη Νοεμβρίου παραμένει εκτός των δρομολογίων της γραμμής Αίγινας - Πειραιά το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Άγιος Νεκτάριος.  Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είχε απορρίψει τότε την αίτηση της ετήσιας δρομολόγησης του πλοίου, καθώς η εταιρία δεν είχε προσκομίσει φορολογική ενημερότητα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι διοίκηση της ΑΝΕΣ με επιστολή της, ζητά την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλία και την άμεση κατάργηση, με νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 3 του νόμου 2932, που προβλέπει προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, προκειμένου μια εταιρεία να μπορεί να δρομολογήσει πλοίο σε ελεύθερη γραμμή χωρίς επιδότηση.


Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης βρίσκεται σε αυτεπάγγελτο τακτικό οικονομικό έλεγχο από τη ΔΟΥ Ρόδου, προκειμένου να γίνει ρύθμιση για τις οφειλές της σε δόσεις και να μπορέσει σε μικρό χρονικό διάστημα να προσκομίσει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Δύο πλοία της ΑΝΕΣ δεν εκτελούν δρομολόγια, το πρώτο από την 1η Νοεμβρίου και το δεύτερο από τις 11 του ίδιου μήνα. Η ΑΝΕΣ ζητά την αποδοχή της δήλωσης με παράλληλο καθορισμό μεταγενέστερης ημερομηνίας για την προσκόμιση των δικαιολογητικών που απαιτούνται.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png