Νέα απεργία της ΠΝΟ. Χωρίς πλοία θα μείνει η Αίγινα την Πέμπτη. .

Χωρίς πλοία θα μείνει η Αίγινα την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προχωρά σε 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Έτσι μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα (η τελευταία απεργία είχε γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου) η επιβατική και εμπορευματική κίνηση στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας θα παραλύσει για δεύτερη φορά. Ανάμεσα στα αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κυριαρχούν τα ακόλουθα:


Άμεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης Ελλήνων ναυτεργατών και κατάργηση της σχετικής νομοθεσίας που την επιβάλλει. Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων καθεστώς. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της Ακτοπλοΐας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png