Πιθανότητα να παραμείνουν δεμένα τα πλοία και την Τετάρτη λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΕΜΕΝ. .

Σοβαρά αναμένεται να είναι τα προβλήματα στην τροφοδοσία της Αίγινας σε περίπτωση που η 48ώρη απεργία που έχει εξαγγείλει για τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μετατραπεί σε κυλιόμενη. Ήδη οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων της Αίγινας αποφάσισαν να αλλάξουν την ημερομηνία μεταφοράς των καυσίμων από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, το Σάββατο 15 του μηνός, σε μία προσπάθεια να μην ξεμείνουν από καύσιμα οι κάτοικοι του νησιού.


Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου. Πάντως σύμφωνα και με τις τελευταίες εξελίξεις η ΠΕΜΕΝ (σωματείο των μηχανικών) έχει ήδη αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την Τετάρτη, συνεχίζοντας για 24 ακόμα ώρες τις κινητοποιήσεις. Αν οι κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ενταθούν, αυτό θα γίνει γνωστό στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει η ομοσπονδία μία ημέρα πριν την λήξη της απεργίας, δηλαδή την Τρίτη. Τέλος ο κλάδος των λιμενεργατών αποφάσισε να συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΝΟ με τα αιτήματα του κλάδου εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png