Προειδοποίηση για απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΠΝΟ τον Οκτώβριο.

Εξώδικο αποφάσισε να στείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε σημερινή συνεδρίαση της, προς τους υπουργούς, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τις εργοδοτικές οργανώσεις και το ΝΑΤ. Αν τα αιτήματά της δεν ικανοποιηθούν θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της κάνει αναφορά "για ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στις κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις των Ελλήνων ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων, λόγω υπαγωγής της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό στήριξης, Τρόικα (Μνημόνιο Ν. 3845/06-05-2010) και Εφαρμοστικό Νόμο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο (Ν. 3986/2011).

Καταγγέλλει "άγριο και απάνθρωπο σφαγιασμό των παροχών του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου" ενώ ζητά συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών, τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ ως φορέα ιδιωτικού δικαίου (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών), την ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών και την επανεξέταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών, έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png