Ανάσα στον τουρισμό της Αίγινας. Απορρίφθηκε το αίτημα για απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αντικείμενο τις οποίας ήταν να εξεταστούν τα δεδομένα και να αποφασιστούν ή όχι απεργιακές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, 10 ναυτεργατικά σωματεία τάχθηκαν κατά της απεργίας και 5 υπέρ. Το σκεπτικό πίσω από τις 10 αρνητικές ψήφους ήταν να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση ώστε να εξετάσει τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν χθες, κατά την πολύωρη συνάντηση της ΠΝΟ με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα υπάρξει νέα συνεδρίαση στο τέλος Αυγούστου οπότε και θα εξεταστούν εκ νέου τα δεδομένα σε συνάρτηση με τις απαντήσεις της κυβέρνησης στα αιτήματα των ναυτεργατών. Η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει τα ακόλουθα:

"Η  Ομοσπονδία έθεσε  στον Υπουργό όλα  τα κυρίαρχα και πρώτης προτεραιότητας ζητήματα που απασχολούν τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους και ειδικότερα τις έντονες αντιδράσεις των συνταξιούχων που προκάλεσε το άρθρο 44 του Ν 3986/2011 αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος των πόρων του ΝΑΤ και την επερχόμενη κατάργησή του με την υπαγωγή του από 1/1/2013 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (άρθρο 27 Ν. 3863/2010), ζητώντας άμεσες λύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν. Η Διοίκηση διαπιστώνοντας την πρόθεση του  Υπουργού να σταθεί αρωγός στα προβλήματα που ανέπτυξε η Ομοσπονδία, απεφάσισε να μην πραγματοποιήσει απεργιακή κινητοποίηση εντός του Ιουλίου 2011. Με την απόφασή της αυτή, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας παρέχει τον απαραίτητο χρόνο στην πολιτική ηγεσία της χώρας να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις που ζητά η ΠΝΟ.

Τέλος, η Διοίκηση θα συνεδριάσει  εκ νέου περί τα τέλη Αυγούστου για  να διαπιστώσει κατά πόσον δόθηκαν  οι αναμενόμενες λύσεις και επιφυλάχθηκε να προσδιορίσει τις  παραπέρα ενέργειές  της, με γνώμονα πάντα  τα συμφέροντα όλων των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων.  

Η Πανελλήνια Ναυτική  Ομοσπονδία έχει αποδείξει  ότι διαθέτει την  απαιτούμενη κοινωνική  ευαισθησία, που της  επιτρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις  γενικότερες συνθήκες και προβλήματα, που  αντιμετωπίζει η  χώρα, αλλά και ο κάθε πολίτης, ο οποίος υφίσταται τις δυσμενείς συνέπειες, που δημιουργούν κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png