Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων στην Αίγινα. Μετά τις 20 Ιουλίου οι αποφάσεις της ΠΝΟ για κινητοποιήσεις στην ακτοπλοΐα.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολυαναμενόμενη σύσκεψη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που έδωσε "το φιλί της ζωής" στην ακτοπλοϊκή κίνηση, ειδικά των τουριστικών προορισμών της χώρας μας, μέχρι τις 20 Ιουλίου. Η ΠΝΟ αποφάσισε ότι θα περιμένει μερικές ακόμη ημέρες τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και  Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη ώστε να μελετήσει τα θέματα που του έχουν θέσει και να δώσει απαντήσεις στα αιτήματά τους, μετά και από συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Αίγινας θα γίνουν κανονικά τις επόμενες ημέρες. Οι κινητοποιήσεις, αν αυτές αποφασιστούν, θα γίνουν στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει θέσει ως αίτημα την κατάργηση του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου, το οποίο αναφέρεται στη μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, απόφαση που επηρεάζει τις συντάξεις. Για την επιβίωση των συνταξιούχων ναυτικών, η κατάργηση αυτού του άρθρου είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aegina Portal οι απόμαχοι ναυτικοί του νησιού βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, αφού οι περικοπές που έχουν βιώσει φτάνουν και το 45%.

Τέλος, βρισκόμαστε σε αναμονή για το αν θα υπάρξουν εξελίξεις από τα τα ναυτεργατικά σωματεία: ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png