Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟ. Κανονικά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αίγινας την Παρασκευή.

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων της αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε συνεδρίασή της σήμερα το μεσημέρι. Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση κράτησε για τρίτη ημέρα δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, μετά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις άλλων συνδικάτων και τον τουρισμό του νησιού να δέχεται ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα. Τα τουριστικά γκρουπ που έπρεπε να φύγουν σήμερα από το νησί ή να ταξιδέψουν προς αυτό, αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα δημιουργώντας ουρές περιμένοντας τα θαλάσσια ταξί. Το ίδιο ωστόσο συνέβη και με δεκάδες κατοίκους της Αίγινας που έπρεπε για λόγους υγείας ή εργασίας να ταξιδέψουν προς το λιμάνι του Πειραιά.

Η σημερινή απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δίνει ανάσα στο νησί, καθώς αν έμενε αποκομμένο και εγκλωβισμένο αύριο Παρασκευή που ξεκινά το μεγάλο κύμα των αδειούχων του Ιουλίου, οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία θα ήταν δυσβάσταχτες. Όπως είναι γνωστό η ΠΝΟ αντιδρά στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που προβλέπει μεταξύ άλλων, μείωση των συντάξεων των απόμαχων ναυτεργατών κατά 6% αναδρομικά από την πρώτη του έτους και πρόσθετη παρακράτηση μηνιαίας εισφοράς για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Βάσει της απόφασης των συνδικαλιστικών οργάνων των ναυτικών για την αναστολή των κινητοποιήσεων, τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται από απόψε τα μεσάνυχτα κανονικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png