Προειδοποιητική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Χωρίς πλοία η Αίγινα και την Πέμπτη.

Για μία ακόμη ημέρα χωρίς πλοία θα πρέπει να προετοιμαστούν οι κάτοικοι της Αίγινας, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, καθώς η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την πραγματοποίηση "απεργίας των πληρωμάτων όλων των κατηγοριών πλοίων στα λιμάνια του νομού Αττικής, από ώρα 00.01 μέχρι 24.00 της 30/6/2011 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης" σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει τα ακόλουθα:

"Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της απεφάσισε την πραγματοποίηση την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των πληρωμάτων όλων των κατηγοριών πλοίων στα λιμάνια του νομού Αττικής, από ώρα 00.01 μέχρι 24.00 της 30/6/2011 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης" ενώ στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι: "Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτή την απόφαση ύστερα από την αιφνιδιαστική, εξοργιστική, προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει διατάξεις στο άρθρο 44 του σχεδίου νόμου "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015" με τις οποίες κυριολεκτικά ισοπεδώνονται τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών, τα οποία διαμορφώθηκαν ύστερα από σκληρούς, αλλεπάλληλους αγώνες και θυσίες δεκαετιών.

Όπως  γίνεται αμέσως αντιληπτό  με την ανάγνωση του  παραπάνω άρθρου, καταργούνται ουσιαστικά όλες οι διατάξεις του  Ν. 3075/2002 που προβλέπουν, εκτός των άλλων, όλες τις αναπροσαρμογές και τις αυξήσεις των συντάξεων  του ΝΑΤ ενώ  παράλληλα επέρχεται  περαιτέρω μείωση των συντάξεων των απόμαχων ναυτεργατών κατά 6% αναδρομικά από 1/1/2011". Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης γίνεται αναφορά στους συνταξιούχους του ΝΑΤ: "Επιπλέον στο σχετικό άρθρο προβλέπεται και πρόσθετη παρακράτηση μηνιαίας εισφοράς για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους!!! Δηλαδή καταργούνται τα αυτονόητα που προέρχονται από την ιδιομορφία του ναυτικού επαγγέλματος, αφού είναι σύνηθες ο ναυτικός να εισέρχεται σε νεαρή ηλικία στο επάγγελμα και ύστερα από χρόνια σκληρής δουλειάς και θαλάσσιας υπηρεσίας να θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης πριν την συμπλήρωση των 60 ετών. Σημειώνεται ότι η παραπάνω μείωση του 6% των  συντάξεων έρχεται  να προστεθεί στις αλλεπάλληλες μειώσεις που ήδη έχουν  υποστεί οι συντάξεις  των απόμαχων του  κύματος με την  περικοπή των δώρων  και την γνωστή αφαίμαξη λόγω Λάφκα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png