Καταργούνται οι φόροι υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Κατατέθηκε η τροπολογία.

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει μείωση 7% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών, εκφράζουν κύκλοι της αγοράς, μετά την κατάθεση της τροποποίησης από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, σύμφωνα με την οποία καταργούνται πλήρως μία σειρά τελών υπέρ τρίτων. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η τροπολογία αφορά τόσο τις επιβατικές όσο και τις εμπορευματικές μεταφορές. Υπολογίζεται ότι για το 90% τον φορτηγών η μείωση θα φτάσει το 8%. Το υπουργείο προσδοκά ότι η μείωση στις τιμές των εισιτηρίων θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και παράλληλα στην τόνωση του κλάδου της ακτοπλοΐας.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΝ, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας αναφέρει ότι τα μέλη του δεσμεύονται για την μείωση των τιμών. Σε αυτό το σημείο άλλωστε βασίστηκε και η κατάθεση της τροπολογίας, καθώς ο υπουργός κύριος Ιωάννης Διαμαντίδης έλαβε τη δέσμευση από την πλευρά των ενώσεων των ακτοοπλόων ότι οι μειώσεις "να περάσουν" στην τιμή των εισιτηρίων. Πρόκειται για μία "συμφωνία κυρίων" που μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί άμεσα, όπως έχουν δεσμευθεί οι ακτοπλοϊκές ενώσεις.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png