Χωρίς πλοία θα μείνει την Τετάρτη η Αίγινα.


Χωρίς πλοία θα μείνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου η Αίγινα, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην εικοσιτετράωρη γενική απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας. H ΠΝΟ ζητά απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αμεση ανάκληση της νομοθεσίας για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων ναυτεργατών, υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011, αλλά και αυστηρή εφαρμογή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ της κείμενης νομοθεσίας όπως δεκάμηνη απασχόληση των ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα, ώρες εργασίας και άλλα αιτήματα. Η ΠΝΟ ολοκληρώνει την ανακοίνωση της σημειώνοντας ότι "Με την αγωνιστική κινητοποίησή της, η ΠΝΟ απαιτεί την άμεση άρση και κατάργηση του επαίσχυντου μέτρου της πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης προσωπικών υπηρεσιών ναυτικών, δηλ. της πολιτικής επιστράτευσης, που καταχρηστικά επέβαλε η Κυβέρνηση σε βάρος των Ελλήνων ναυτεργατών, ενός μέτρου που παραπέμπει σε άλλες εποχές και νοοτροπίες, που έχουν καταδικασθεί στην συνείδηση των πολιτών όλων των χωρών του πολιτισμένου και δημοκρατικού κόσμου".

Η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ που έχει δημοσιοποιηθεί από τις 14 Φεβρουαρίου, εφόσον πραγματοποιηθεί θα είναι η πρώτη για το 2011, ενώ το 2010 είχαν συμπληρωθεί 21 ημέρες απεργίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png