Τελευταίο δρομολόγιο για το "Φαίδρα" σήμερα.


Το τελευταίο του δρομολόγιο από το λιμάνι της Αίγινας κάνει σήμερα το πλοίο "Φαίδρα" στις 19:15, καθώς το πλοίο πουλήθηκε σε εταιρία ξένων συμφερόντων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα το πρωί με τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη του "Φαίδρα" κύριο Γιάννη Λεφάκη, επιβεβαίωσε ότι σήμερα όπως όλα δείχνουν το "Φαίδρα" θα κάνει το τελευταίο δρομολόγιο από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά. Από τον κύριο Λεφάκη ζητήσαμε τους λόγους που οδήγησαν την εταιρία του στην απόφαση της πώλησής του. "Τα δεδομένα στην οικονομία όπως έχουν διαμορφωθεί δεν ήταν δυνατόν να κρατήσουν στην γραμμή ένα τέτοιο πλοίο", ενώ προσέθεσε ότι σε αυτό συστήνει η μειωμένη επιβατική κίνηση.  Ο κύριος Λεφάκης σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί "Έθετε σε κίνδυνο την επιβίωση της εταιρίας". 

Σύμφωνα με δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας το πλοίο πωλήθηκε για 22 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που από τη ναυτιλιακή αγορά, όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, κρίνεται "ιδιαίτερα ικανοποιητικό". Σε επικοινωνία που είχαμε χθες βράδυ με τον αντιπρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης Σουβάλας εξέφρασε τον προβληματισμό ότι η απομάκρυνση του "Φαίδρα" από τη γραμμή της Σουβάλας θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της επισκεψημότητας της περιοχής, ειδικά μάλιστα σε μία χρονική περίοδο όπως αυτή τον εορτών που έρχονται, καθώς μάλιστα δρομολόγια δεν εκτελεί ούτε το πλοίο Alexandros. Η έντονη ανησυχία του κυρίου Χριστοφόρου, εντοπίζεται καταρχήν στα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα που ήδη έχουν παρουσιαστεί κι αυτά δεν είναι άλλα από την αισθητά μειωμένη κίνηση στα καταστήματα της περιοχής. Η διαπίστωση πάντως είναι ότι η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά θα οξύνει σημαντικά τα προβλήματα στην περιοχή, σε μία περίοδο κακών οικονομικών συγκυριών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png