Παραμένουν τα προβλήματα στην Αίγινα. Συνεδριάζει σήμερα η ΠΝΟ. Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης.


Σε οριακή κατάσταση οι κάτοικοι της Αίγινας, Δευτέρα σήμερα πρώτη ημέρα της εβδομάδας, αναζητούν λύσεις ώστε να ταξιδέψουν προς το λιμάνι του Πειραιά και να φέρουν σε πέρας τις εργασίες τους. Οι νότιοι άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ημέρες, κάνουν ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα καθώς πολλοί από αυτούς πρέπει να ταξιδέψουν με τα θαλάσσια ταξί. Μία απόφαση η οποία εκτός από το μεγάλο κόστος που επιβαρύνει τις τσέπες τους, είναι χρονοβόρα και κοπιαστική. Περίπου 60 -80 ευρώ, αν συνυπολογίσουμε και το κόστος της επιστροφής, θα χρειαστούν όσοι αναγκαστικά πρέπει να ταξιδέψουν στον Πειραιά. Σε αυτό το κόστος θα πρέπει να συνυπολογιστεί και εκείνο της μετάβασης από το σημείο που θα αφήσει τους επιβάτες το θαλάσσιο ταξί, καθώς φυσικά αυτό δεν είναι ποτέ μέσα στο κεντρικό λιμάνι.


Και ενώ αυτά συμβαίνουν με τους κατοίκους του νησιού που πρέπει πάση θυσία να ταξιδέψουν στον Πειραιά, μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες της Αίγινας μετακινούνται προς τη χερσαία περιοχή των Μεθάνων ή άλλων περιοχών, ναυλώνοντας μικρά οχηματαγωγά. Χθες μέχρι αργά το βράδυ μεγάλα φορτηγά ακολουθούσαν αυτό το δρομολόγιο σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες μιας αγοράς που έχει "στεγνώσει".  Με φόντο όλα αυτά και όσα παρόμοια συμβαίνουν σε άλλες νησιωτικές περιοχής, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι για το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης. Φαίνεται ότι το ενδεχόμενο της επιστράτευσης είναι πλέον ανοικτό. Αυτό έχει διαφανεί από τις δηλώσεις του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κυρίου Γιάννη Διαμαντίδη.

Τέλος σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Aegina Portal ο βουλευτής της περιφέρειας μας κύριος Δημήτρης Καρύδης, είπε σε σχετική ερώτηση: "Ο κύριος Διαμαντίδης καλεί τα δύο εμπλεκόμενα μέρη να έρθουν στον τραπέζι του διαλόγου και να εξασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη. Όταν όμως αυτό το πράγμα τραβάει πάρα πολύ και σε τελική ανάλυση αυτός που υφίσταται τις μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις είναι η υπόλοιπη κοινωνία, πιστεύω ότι η κυβέρνηση με αποφασιστικότητα πρέπει να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις και επιτέλους να μην συνεχίζεται αυτή η ιστορία".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png