Δένουν αύριο Πέμπτη τα πλοία. Χωρίς δρομολόγια μένει η Αίγινα.


Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για αύριο Πέμπτη. Έτσι για μία ακόμη φορά φέτος, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια και για ένα εικοσιτετράωρο, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Πειραιά. Στην απεργία συμμετέχουν τα πληρώματα των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες. Με την ενημέρωση που έχουμε μέχρι στιγμής, η εικοσιτετράωρη απεργία θα επαναληφθεί την Δευτέρα 31 Μαΐου και αφορά πανελλαδικά τους εργαζόμενους ναυτικούς σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τους λόγους της απεργίας ανακοινώθηκε ότι: "Πρέπει να αποσαφηνισθεί, ώστε να εκλείψει και η παραμικρή αμφιβολία, ότι λόγω της ειδικής φύσης του ναυτικού επαγγέλματος, με τις γνωστές ιδιαιτερότητες που το χαρακτηρίζουν και το διαφοροποιούν από κάθε έννοια χερσαίας εργασίας, επιβάλλεται η διατήρηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας του ασφαλιστικού φορέα των Ελλήνων ναυτεργατών, του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ, του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας, που όπως είναι γνωστό ιδρύθηκε το 1861". Επίσης η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αντιδρά στην πρόταση της ειδικής Επιτροπής προ το υπουργείο Οικονομίας για την άρση του καμποτάζ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png