Αυτοδύναμα κατέπλευσε το πλοίο Venus στην Αίγινα μετά από βλάβη.


Χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, προσέγγισε το πλοίο Venus I το λιμάνι της Αίγινας χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Αγκίστρι - Αίγινας, όταν μετά από βλάβη που εντόπισε ο πλοίαρχος του σκάφους, κατέπλευσε αυτοδύναμα αποβιβάζοντας τους επιβάτες του. Σε επικοινωνία που είχαμε με την εταιρία μας ενημέρωσαν ότι κατά τη διάρκεια της πλεύσης κάποιο αντικείμενο που βρισκόταν στη θάλασσα μάγκωσε στην προπέλα του σκάφους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πρόβλημα. Η εταιρεία αντικατέστησε άμεσα στο πλοίο Venus με το Hermes που πραγματοποιεί μέχρι αυτή τη στιγμή τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Για το περιστατικό εξέδωσε χθες Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:
Σήμερα στις 15:05, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Υ/Γ "ΒΕΝΟΥΣ Ι" Ν.Π. 8037, ότι λίγο πριν τον κατάπλου και ενώ βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Αίγινας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αγκίστρι, με 18 επιβάτες, ακούστηκαν έντονοι κραδασμοί στην δεξιά πλευρά του πλοίου.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και προσέδεσε με ασφάλεια στις 15:18 στο λιμάνι της Αίγινας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Κατόπιν σχετικής έγκρισης, επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, άνευ επιβατών για Πειραιά, προς οριστική αποκατάσταση της βλάβης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png