Αυτοδύναμα κατέπλευσε το πλοίο Venus στην Αίγινα μετά από βλάβη.


Χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, προσέγγισε το πλοίο Venus I το λιμάνι της Αίγινας χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Αγκίστρι - Αίγινας, όταν μετά από βλάβη που εντόπισε ο πλοίαρχος του σκάφους, κατέπλευσε αυτοδύναμα αποβιβάζοντας τους επιβάτες του. Σε επικοινωνία που είχαμε με την εταιρία μας ενημέρωσαν ότι κατά τη διάρκεια της πλεύσης κάποιο αντικείμενο που βρισκόταν στη θάλασσα μάγκωσε στην προπέλα του σκάφους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πρόβλημα. Η εταιρεία αντικατέστησε άμεσα στο πλοίο Venus με το Hermes που πραγματοποιεί μέχρι αυτή τη στιγμή τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Για το περιστατικό εξέδωσε χθες Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:
Σήμερα στις 15:05, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Υ/Γ "ΒΕΝΟΥΣ Ι" Ν.Π. 8037, ότι λίγο πριν τον κατάπλου και ενώ βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Αίγινας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αγκίστρι, με 18 επιβάτες, ακούστηκαν έντονοι κραδασμοί στην δεξιά πλευρά του πλοίου.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και προσέδεσε με ασφάλεια στις 15:18 στο λιμάνι της Αίγινας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Κατόπιν σχετικής έγκρισης, επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, άνευ επιβατών για Πειραιά, προς οριστική αποκατάσταση της βλάβης.