Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία για τα ΕΓ/ΟΓ πλοία της ακτοπλοΐας την Πέμπτη.


Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) για όλα τα ΕΓ/ΟΓ πλοία της ακτοπλοΐας, για όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. Τα δύο βασικά αιτήματα της ΠΕΜΕΝ είναι η αύξηση του κατώτερου μισθού στα 1.400 ευρώ, καθώς και μέτρα που θα συμβάλουν στην πάταξη της εργασίας χωρίς ασφάλιση.

Η απεργία όπως είναι αναμενόμενο θα επηρεάσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με το λιμάνι του Πειραιά, εκτός και αν στο διάστημα που θα μεσολαβήσει προκύψει κάποια εξέλιξη. Εκτός από την επιβατική, όπως φαίνεται θα επηρεαστεί και η εμπορευματική κίνηση, καθώς η αγορά του νησιού βρίσκεται στην τελική ευθεία προς τις γιορτές των Χριστουγέννων. Φυσικά η ημέρα της απεργίας συμπίπτει με την αργία της εορτής του Αγίου Διονυσίου, οπότε και πολλοί από τους κατοίκους της Αίγινας επιλέγουν να ταξιδέψουν για χριστουγεννιάτικα ψώνια στον Πειραιά ή την Αθήνα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png