Χωρίς διανευκτερεύον πλοίο έμεινε και πάλι η Αίγινα.


Την ασφάλεια ενός πλοίου που θα διανυκτερεύει καθημερινά στο λιμάνι φαίνεται ότι αποζητούν και πάλι οι κάτοικοι της Αίγινας. Αν και για ένα νησί αυτό αποτελεί μία φυσιολογική ανάγκη, η πραγματοποίηση της δεν μπορεί να θεωρεί πάντα ως δεδομένη. Μέχρι πρότινος το ταχύπλοο της Aegean FD που παρέμενε στο λιμάνι του νησιού τις βραδυνές ώρες, πραγματοποιώντας το πρώτο του δρομολόγιο από Αίγινα, έδινε το αναγκαίο αίσθημα της σιγουριάς ότι αν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες μπορεί να δοθεί άμεση λύση.

Και πράγματι το πλοίο και το πλήρωμα του είχαν βοηθήσει πολλές φορές, προσφέροντας κοινωνικό έργο, μεταφέροντας συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες κατοίκους τους νησιού που για λόγους υγείας έπρεπε να μεταφερθούν άμεσα σε κάποιο νοσοκομείο του Πειραιά ή της Αθήνας. Η μεταφορά ασθενών από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι κάτι σπάνιο, αντίθετα συμβαίνει συχνά. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έπεσαν δύο περιστατικά στην αντίληψη μας. Το πρώτο στις 2:30 τα ξημερώματα και το δεύτερο λίγο μετά τις δώδεκα το βράδυ. Και στις δύο περιπτώσεις οι πάσχοντες αφού έφτασαν με ασθενοφόρο στο λιμάνι, αναχώρησαν για τον Πειραιά με θαλάσσιο ταξί.

update: Σε επικοινωνία της Aegean FD με το Aegina Portal ενημερωθήκαμε ότι πλοίο της θα διανυκτερεύει από τον ερχόμενο μήνα στην Αίγινα. Αυτό το μήνα διανυκτερεύει στο Αγκίστρι. Η Aegean FD με αυτήν της την τοποθέτηση αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται κοντά στο νησί και τους κατοίκους του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png