Υπαρκτό, αλλά όχι επιβεβαιωμένο το ενδεχόμενο, να μείνει χωρίς πλοία η Αίγινα στις 8 Νοεμβρίου.


Αν και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, το ενδεχόμενο να υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών στις 8 Νοεμβρίου, δημιούργησε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι υπαρκτός αλλά όχι επιβεβαιωμένος ο κίνδυνος μίας απεργίας των ναυτικών σωματείων και της ΠΝΟ στις 8 Νοεμβρίου, την παραμονή δηλαδή της ημέρας του Αγίου Νεκταρίου. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Για το σκοπό αυτό απέστειλαν επιστολές προς τα ναυτικά σωματεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ και ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ενώ ήδη γίνεται προσπάθεια ώστε να υπάρξει ένας σχεδιασμός στην περίπτωση που η απεργία επιβεβαιωθεί.

Σε παρέμβασή του για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσώτης, ενημέρωσε το Σώμα ότι σε επικοινωνία που είχε το πρωί της Δευτέρας με την ΠΝΟ δεν επιβεβαιώθηκε κάποια απόφαση για συμμετοχή στην απεργία. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση η ΠΝΟ θα συνεδριάσει τέλος Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από δημοσιεύσεις, η Γενική Συνέλευση του ΠΑΜΕ κάλεσε σε απεργία στις 8 Νοεμβρίου, καθώς σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου η κυβέρνηση απέρριψε στη Βουλή πρόταση που είχαν υποβάλει 530 συνδικάτα για τον κατώτερο μισθό, την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων κτλ.

Στις στις 4 Οκτωβρίου η ΠΕΜΕΝ κάλεσε την ΠΝΟ σε απεργία στις 8ης Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ αναφέρει τα ακόλουθα: "Η συνέχιση του αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα, της ανανέωσης και εφαρμογής των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, τις οργανικές συνθέσεις, την προστασία των ανέργων, τη φορολογία, την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και ο συντονισμός της δράσης με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 8 Νοέμβρη, επιβάλλουν την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ."

Τέλος, στις 11 Οκτωβρίου έγινε σύσκεψη των  ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, που είχε θέμα την προετοιμασία της συμμετοχής των ναυτεργατών στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 8 Νοεμβρίου.