24ωρη Παμπειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά κήρυξε η ΠΕΜΕΝ.


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στα πλαίσια της απόφασης του Ε.Κ.Πειραιά συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που αυτό προκήρυξε για την 1η Μάη 2020. Η απεργία αφορά τους Ναυτεργάτες των πλοίων που θα βρίσκονται σε όλη την γεωγραφική έκταση και περιοχή του Πειραιά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη η 1η Μάη αποτελεί για την εργατική τάξη και το αγωνιστικό ταξικό κίνημά της κορυφαίο ορόσημο και διαχρονικά συμβολίζει την ανειρήνευτη ταξική πάλη, την αλληλεγγύη για τα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα, τον αγώνα ενάντια στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ διεκδικεί:

- Στήριξη όλων των ανέργων που έχουν απολυθεί από δρομολογημένα πλοία ή από αυτά που επρόκειτο να ξεκινήσουν για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση με επίδομα που να αντιστοιχεί στον βασικό μισθό της ΣΣΕ για τους νεοεισερχόμενους στην Ακτοπλοΐα.
- Κάλυψη όλων των μακροχρόνια άνεργων Ναυτεργατών με κατάργηση των προϋποθέσεων που ισχύουν σήμερα (με υπουργικές αποφάσεις - Π.Δ - νόμους), ουσιαστική αύξηση στο επίδομα ανεργίας και επιμήκυνση του χρόνου κάλυψής τους έως να βρουν δουλειά.
- Στα πλοία που ταξιδεύουν δρομολογημένα σε όλες τις γραμμές να εφαρμοστεί η θερινή οργανική σύνθεση.
- Πλήρη κάλυψη όλων των άνεργων και δωρεάν ιατρική - νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη, τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.
- Ενίσχυση των μέτρων και των ελέγχων σε όλα τα πλοία στην εφαρμογή των κατευθύνσεων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των Ναυτεργατών.
- Απαρέγκλιτη εφαρμογή των ΣΣΕ και του σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png