Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από 25 Μαΐου και μετά. [upd] Δημοσιεύθηκαν τα δρομολόγια για την εβδομάδα 25 έως 31 Μαΐου

 

[upd 05/24/2020 νεώτερη ενημέρωση] Δημοσιεύθηκαν τα δρομολόγια της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού, για την εβδομάδα 25 έως 31 Μαΐου και μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Από την Δευτέρα 25 Μαΐου ξεκινά την ελεύθερη μετακίνηση των επιβατών από και προς τα νησιά, όμως τα δρομολόγια μέχρι αυτή τη στιγμή, πρωί Σαββάτου 23 Μαΐου, δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Αναφορικά με τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Αίγινας και του Αγκιστρίου, η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού έχει αναρτήσει δρομολόγια από το απόγευμα της Τετάρτης, τα οποία όμως είναι ακόμη προς έγκριση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Επίσης, δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση από και προς τα νησιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγκριθούν τα δρομολόγια των πλοίων που θα "επανεκκινήσουν" τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την Δευτέρα. Για παράδειγμα η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού έχει συμπεριλάβει και το πλοίο "Φοίβος".
 
Ωστόσο και μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης χρειάζονται διαδικασίες για την έγκριση των δρομολογίων που απαιτούν ένα χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν.
 
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι επιβάτες, που για πολύ καιρό προσδοκούν να κάνουν αυτό το ταξίδι προς την Αίγινα, να ρωτούν και να ξαναρωτούν, πότε θα αναρτηθούν τα δρομολόγια της νέας εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού, η οποία είναι και η μοναδική που εκτελεί δρομολόγια, είναι αναρτημένα μέχρι αύριο Σάββατο. Την Κυριακή δεν εκτελούνται δρομολόγια, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι άγνωστο ποια θα είναι τα δρομολόγια της Δευτέρας, αφού ακόμη δεν έχουν εγκριθεί και υπό ποιο καθεστώς θα γίνουν (υπενθυμίζεται ότι υπάρχει επιδότηση μέχρι της 31 Μαΐου η οποία σταματά με την άνοιγμα των μετακινήσεων).
 
Επίσης, υπενθυμίζεται το  ΦΕΚ 1870/Β/17.5.20 όπου δημοσιεύθηκε η KYA Δ1 α/Γ.Π.οικ. 30620/2020 "Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με τα νησιά προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από τις 18.5.2020 και ώρα 06:00 έως και τις 25.5.2020 και ώρα 06:00". Η παρ. 3 γ) αφορά στη διασφάλιση της μεταφοράς κατ' ανώτατο όριο του 50% του συνολικού αριθμού επιβατών των πλοίων ή στο 55% εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες, καθώς και την τήρηση της ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σ' αυτά. Άρα μέχρι το πρωί της Δευτέρας ισχύει η επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με τα νησιά.
 
Το πλοίο "Άγιος Νεκτάριος", όπως έγινε γνωστό, θα ξεκινήσει δρομολόγια από την 1η Ιουνίου.
 
Τέλος, οι επιβάτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για μία σειρά από μέτρα που πρέπει να λάβουν υπόψιν τους για να ταξιδέψουν. Ένα από αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, όπως διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό χθες. Επίσης, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο. Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

[upd] 13:22:22 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού πριν από λίγο για τη Δευτέρα, 25/5 θα ισχύουν τα δυο δρομολόγια του Αχαιού, δηλαδή  07:30/16:30 από Πειραιά, 09:15/18:15 από Αίγινα. Επίσης, στην ίδι ανακοίνωση η Κοινοπραξία αναφέρει ότι: "Εν αναμονή των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, η επαναδρομολόγηση του δεύτερου πλοίου μας θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο. Ελπίζουμε πως από Τρίτη, 26/5, όλα θα είναι έτοιμα για να επιστρέψουμε στο εμπλουτισμένο πρόγραμμα δρομολόγιων που αναρτήσαμε προχθές".




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png