Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 6 Απριλίου 2022.


Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για τις 6-4-2022, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της, έχει κεντρικό πυρήνα την "αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, με επαρκείς και δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας, σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας", αναφέρει σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΝΟ και συνεχίζει:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας ανεξάρτητα από ειδικότητες και διαχωρισμούς, επιθυμούν και επιδιώκουν σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής σε ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον. Αυτοί εξάλλου είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους εγκρίθηκε από το πρόσφατο Γενικό μας Συμβούλιο ο Προγραμματισμός της δράσης μας για το 2022.

Επιβάλλεται η κατάργηση του Ν. 4150/2013 με τον οποίο και μειώθηκαν και αποψιλώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων και η ταυτόχρονη και παράλληλη τροποποίηση του ΠΔ 177/74, ώστε με αντικειμενικά κριτήρια να επανακαθοριστεί ο αριθμός κάθε ειδικότητας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων ώστε να επιτυγχάνεται πλήρως η ασφάλεια των δρομολογίων, των επιβατών και του πληρώματος.

Ο εκσυγχρονισμός του εδεσματολογίου ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μελών του πληρώματος είναι απόλυτα επιβεβλημένος χωρίς καθυστερήσεις. Η επανεξέταση των συνθέσεων των ταχυπλόων, (ΠΔ 381/2001), με ρητή πρόβλεψη και καθιέρωση των διπλών πληρωμάτων, ώστε να τηρούνται πιστά τα όρια και οι ώρες απασχόλησης, τόσο σε ημερήσια όσο και σε εβδομαδιαία βάση, είναι κύρια υποχρέωση της Πολιτείας, αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Δελτίο Τύπου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png