Δεν θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, λόγω της απεργίας ναυτεργατικών σωματείων.

apergia-pemen-aegina.jpg

Χωρίς προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, θα μείνει η Αίγινα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022. Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναφέρεται ότι: "Σας ενημερώνουμε ότι τα Δ.Σ των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Παμπειραϊκής Απεργίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη από 00:01 έως 24:00. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Διεκδικούμε:

Την απόσυρση της αναθεώρησης του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ), όπου μεταξύ άλλων στο άρθρο 102 καταργεί τις ΣΣΕ εφαρμόζοντας τα ελάχιστα. που προβλέπει η Διεθνή Σύμβαση Ναυτική Εργασίας (MLC 2006). Ενσωματώνει αντεργατικούς νόμους όπως 4714/2020, ο 4150/2013 που κατακρεούργησε τις οργανικές συνθέσεις στην επιβατηγό ναυτιλία.

Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Είναι προφανές ότι η ΠΝΟ και τα Σωματεία που πήραν την απόφαση συμμετοχής στον προσχηματικό διάλογο δεν εκφράζουν την θέληση και βούληση των Ναυτεργατών. Για τον λόγο αυτόν απευθύνουμε πλατύ ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους Ναυτεργάτες να συμπορευτούν στην μάχη για την καθολική συμμετοχή στην απεργία και να δώσουν όλοι μαζί το αγωνιστικό απεργιακό παρόν στους καταπέλτες των πλοίων".

Σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει η Saronic Ferries.  Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι για τις 25 Οκτωβρίου 2022, έχει προγραμματιστεί ένα δρομολόγιο από την AFD στις 7 το πρωί, από Αίγινα προς Πειραιά. Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τοπικά πρακτορεία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png