Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια η Αίγινα, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της 48ωρης Πανελλαδικής, προειδοποιητικής απεργίας της ΠΝΟ.

apergia-pno-aegina-01.jpg

Ανεκτέλεστα θα μείνουν τα προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, από και προς το λιμάνι της Αίγινας, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της 48ωρης Πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας της ΠΝΟ. Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με γνώμονα και τις κατευθυντήριες γραμμές του Γενικού της Συμβουλίου της 20ης Ιανουαρίου 2023, αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης Πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας, στα πλοία όλων των κατηγοριών με έναρξη την 06.01 π.μ. ώρα της 08-02-2023 ημέρα Τετάρτη, μέχρι και την 06.00 π.μ. ώρα της 10-2-2023 ημέρα Παρασκευή. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Σε σχετικό Δελτίο Τύπου η ΠΝΟ αναφέρει ότι: "Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της, με γνώμονα και τις κατευθυντήριες γραμμές Του Γενικού της Συμβουλίου της 20ης Ιανουαρίου 2023, εξέτασε και ασχολήθηκε με τα παρακάτω καίρια ζητήματα.

Πρώτα απ' όλα έλαβε υπόψη της την πλήρη απροθυμία και την άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Ναυτικής Εργασίας, στα πλοία όλων των κατηγοριών, για το έτος 2023 παρά το γεγονός ότι έγκαιρα προ 3μήνου τους είχαν αποσταλεί απόλυτα θεμελιωμένα, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στα αρμόδια Υπουργεία, τα οικονομικά, θεσμικά και κλαδικά αιτήματα μας.

Επίσης έλαβε υπόψη της το πρωταρχικό, καίριας και ζωτικής σημασίας για την Ομοσπονδία μας πάγιο αίτημα για την ουσιαστική τροποποίηση και αναβάθμιση των διατάξεων του νόμου που αφορούν τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των Ελλήνων ναυτικών και κυρίως η ασφάλεια του ίδιου του πλοίου και των επιβαινόντων.

Η καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης Εργασίας είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας και το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) πρέπει να ανταποκριθεί επιτέλους στο ρόλο για το οποίο και ιδρύθηκε, καλύπτοντας όλα τα προβλήματα που συνδέονται με την πρόσληψη, ναυτολόγηση, απασχόληση και απόλυση των Ναυτικών μας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png