24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν ναυτεργατικά σωματεία. Δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Αίγινα.

dromologia-aegina-00.jpg

24ωρη Παναττική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από 00:01 έως 24:00 στις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χθες 22 Φεβρουαρίου 2024, τα ναυτεργατικά σωματεία απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις καταστάσεις δρομολογίων, της Saronic Ferries και της Hellenic Seaways δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στις 28 Φεβρουαρίου 2024, λόγω της απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση των τριών ναυτεργατικών σωματείων, αναφέρει ότι: "Δίνουμε τη μάχη για την εφαρμογή και ανανέωση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενάντια σε εφοπλιστές, κυβέρνηση, υπουργείο ναυτιλίας, που επιδιώκουν να επιβάλλουν την εργασιακή ζούγκλα, να μην εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα, που προβλέπονται στις ΣΣΕ. Δεν ξεχνάμε ένα χρόνο μετά, τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, που θυσιάστηκαν από την εγκληματική πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και προετοιμάζουν συγκάλυψη για άλλη μια φορά, με το επιχείρημα του ανθρώπινου λάθους".

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν:

● Εφαρμογή και ανανέωση των ΣΣΕ, με μισθούς, που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες μας.
● Οργανικές συνθέσεις, ενάντια σε νόμους (4150/2013 κά) που υπηρετούν τους εφοπλιστές, με την εντατικοποίηση της εργασίας, αυξάνοντας τα εργατικά ατυχήματα, τις ασθένειες.
● Κοινωνικοασφαλιστική προστασία των ανέργων και συνολικά των ασφαλισμένων, ενάντια στην υποστελέχωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.
● Ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ανώτατη, σύγχρονη. Να αποσυρθεί η εργασία του Ιδρύματος Ευγενίδη, που υποβαθμίζει και απαξιώνει τα διπλώματα, παραδίδει τη ναυτική εκπαίδευση σε επιχειρηματικούς ομίλους.
● Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, ΥΝΜ, ΣΩΣΤΙΚΑ, ΑΝΥΕ, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ναυτεργατών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png