Ανακοίνωση ΟΠΑΕΠ για τρέχοντα θέματα.

Ψήφισμα Γ.Σ. ΟΠΑΕΠ (12/5/2016)
Προς τον κύριο δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, προς τους συμπολίτες μας.
1.        Η πρόσφατη μικρή κρίση που αναστάτωσε για τέσσερις ημέρες (και) το νησί μας με αιτία την επιβολή και 4ου μνημονίου στην χώρα μας, τόνισε σοβαρά προβλήματα και ανεπάρκειες της κοινωνικής και δημοτικής οργάνωσής μας. Προβλήματα που ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 στην εξειδικευμένη ημερίδα που είχαμε συνδιοργανώσει («Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ») είχαν εντοπιστεί και σκιαγραφηθεί πιθανές λύσεις τους, χωρίς έκτοτε τίποτε να έχει προχωρήσει: απορρίμματα, υδροδότηση, βιολογικός, αποθέματα καυσίμων, φαρμάκων κ.ο.κ. Στο ενδεχόμενο λοιπόν νέες και πολύ σοβαρότερες κρίσεις να πλήξουν την καθημερινότητά μας, πράγμα εξόχως πιθανό και μάλιστα το καλοκαίρι αυτό, επιβάλλεται η εγρήγορση και λήψη μέτρων από τους θεσμικούς και συλλογικούς φορείς. Οι εκκρεμότητες,  απόφασης για την κτήση πλωτού ασθενοφόρου που άνω των 1700 πολιτών αιτούνται και απόφασης σχετικά με την δημιουργία «κέντρων φιλοξενίας» που μάλλον πάνδημα απορρίπτονται, αποτελούν εμπόδια στην συνοχή, ηρεμία και προσοχή του κοινωνικού σώματος, ευνόητα πρέπει να αρθούν.
2.      Πρόσφατα παρουσιάσαμε πρόταση να ενδιαφερθεί η τοπική κοινωνία μας για, την εμφάνιση της μεσογειακής φώκιας, την αποζημίωση των επαγγελματιών αλιέων από ζημιές στα δίχτυα τους, την αξιοποίηση του περιβαλλοντολογικού πλούτου του νησιού μας, αρχίζοντας το καλοκαίρι. Η συνδιοργάνωση συνεδρίων με νησιωτικούς δήμους –εξαιρετικά με το Καστελόριζο που ανήκει ήδη στο NATURA 2000- και διεθνούς εμβέλειας, προφανώς μπορεί να αναβαθμίσει την Αίγινα ως πολιτισμικό-πολιτικό κέντρο και  ως ποιοτικό εξαιρετικό προορισμό επισκεπτών.
3.       Με αυτές τις προτάσεις, εισφέρουμε εμπράκτως στο ιστορικό νησί μας, με πρόκληση και πανελληνίου ενδιαφέροντος, ασκώντας τον πρώτο  καταστατικό σκοπό μας. Αυτόν της ακομμάτιστης, πατριωτικής-δημοκρατικής, πολιτικής ενημέρωσης, πληροφόρησης, παρέμβασης, προωθώντας το συλλογικό, το κοινωνικό, το πατριωτικό, εμείς.
4.      Στις 22 και 29 Μαΐου, πραγματοποιούμε την Πέμπτη συνεχόμενη εξόρμηση εθελοντικής καθαριότητας, στην παραλία Σαλαμινομάχων και στο δάσος Μεσαγρού αντίστοιχα, με πρόσθετο ενθουσιασμό αφού είδαμε νέους συνοδοιπόρους εφέτος, της τρίχρονης αυτής πρωτοβουλίας μας.
5.      Επιπλέον σας προσκαλούμε στον 3ο «κύκλο της Αίγινας» τον Ιούλιο, αφιερωμένο σε ζητήματα γλώσσας και παιδείας στην Ελλάδα, με κεντρική αναφορά –όπως πάντα- στην απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png