Δελτίο Τύπου της ΟΠΑΕΠ για τη Μεσογειακή Φώκια.

Δελτίο Τύπου. ΟΠΑΕΠ.
Αποτελεί κοινή (και ευτυχή) διαπίστωση η αυξανόμενη παρουσία της Μεσογειακής Φώκιας “monachus monachus” στα νερά της Αίγινας και του Σαρωνικού. Είναι μια απόδειξη για την καθαρότητα της θάλασσας, τουλάχιστον συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Αυτή την εξέλιξη πρέπει να διαφυλάξουμε.

Πέραν από την καθ’ εαυτή προστασία της φώκιας μας, πρέπει να υπάρξει τάχιστα μέριμνα για τις αποζημιώσεις των επαγγελματιών αλιέων, που φυσικότατα υφίστανται ζημιές στα δίχτυα τους (και) από τις φώκιες (εκτός από τα δελφίνια). Πολύ δε περισσότερο καθώς η monachus monachus είναι είδος απειλούμενο με εξαφάνιση, με παγκόσμιο πληθυσμό περίπου 700 ατόμων εκ των οποίων τα μισά περίπου (350) ενδημούν στο Αιγαίο και τα 30~40 στον Σαρωνικό κόλπο, στην Αίγινα και στη Μονή.

Προτιθέμεθα λοιπόν να συνδιοργανώσουμε ημερίδα στα τέλη Ιουλίου, με συμμετοχή επιστημόνων, τόσο για την ενημέρωση όσο και την ανάληψη δράσεων στο νησί μας.
Προσκαλούμε και προσβλέπουμε την συμμετοχή συμπολιτών μας και φορέων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png