Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για τις πόρτες που τοποθετήθηκαν στην περιοχή των "Οχυρών" στην Πέρδικα.

Είναι  γνωστός ο αγώνας που δίνεται σε κάθε επίπεδο (από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους όλου του νησιού), για την διατήρηση της μορφής και την ανάδειξη της ιστορικότητας ενός από τα λιγοστά εναπομείναντα παράκτια οχυρά της Ευρώπης, σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος, ενός από τα πιο γραφικά ψαροχώρια του νησιού μας, την Πέρδικα.

Παρά τις καθησυχαστικές δεσμεύσεις όλων των αρμόδιων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μας προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι μετά την περίφραξη μέρους του χώρου, το Ταμείο Εθνικού Στόλου αποφάσισε να κατασκευάσει και δυο σιδερένιες πόρτες. Μπορεί οι πόρτες  αυτές σήμερα να είναι  ανοιχτές, αλλά δεν κατανοούμε την αναγκαιότητά τους, όταν στο συγκεκριμένο σημείο  προϋπήρχε δρόμος διέλευσης των κατοίκων, πριν ακόμη η έκταση περιέλθει στο Ταμείο Εθνικού Στόλου . Επίσης ο συγκεκριμένος δρόμος, εκτός των αναγκών μετακίνησης των κατοίκων, οδηγεί σε μια όμορφη παραλία του νησιού, το Σαρπά, καθώς  και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, όπου η πρόσβαση πρέπει να είναι χωρίς εμπόδια για λόγους ασφάλειας, αφού ο  σταθμός αυτός εξυπηρετεί τις ανάγκες ηλεκτροδότησης όλης της Αίγινας.

Καλούμε  τους αρμόδιους να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των οχυρών, αφαιρώντας πόρτες και συρματοπλέγματα και να προχωρήσουν στην ανάδειξη και αξιοποίηση του  ιστορικού αυτού μέρους του  νησιού μας.


Αίγινα 24-6-2016
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png