ΟΠΑΕΠ. Δελτίο Τύπου για το πλωτό ασθενοφόρο.

ΟΠΑΕΠ. Δελτίο Τύπου.
Για την δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 24/8/2016 επισημαίνουμε πως ελάχιστα προσφέρθηκε για να εκφράσουν οι πολίτες γνώμες και προτάσεις. Αναλώθηκε στις ομιλίες του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, με αποτέλεσμα μόλις στις 11.00 τη νύχτα να μιλήσουν κάποιοι από τους ελάχιστους απομείναντες πολίτες.

Η εκπρόσωπος της ΟΠΑΕΠ ιατρός Π. Χατζηαλεξιάδη αναφέρθηκε στις προτάσεις και δράσεις της ΟΠΑΕΠ και την συμβολή τους στα δημοτικά πράγματα. Εμφατικά αναφέρθηκε στην πρότασή μας, που υποστηρίζεται με περισσότερες από χίλιες οκτακόσιες (1800) υπογραφές πολιτών, για την απόκτηση πλωτού ασθενοφόρου στην Αίγινα. Αλγεινότατη εντύπωση προκάλεσε η απουσία κάθε αναφοράς στο παλλαϊκό αυτό αίτημα από οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο. Δε θέλουν να αποκτήσει πλωτό ασθενοφόρο η Αίγινα; Γιατί; Μάλιστα η ΟΠΑΕΠ, πέραν της οικονομοτεχνικής μελέτης που έχει καταθέσει, έχει ήδη εντοπίσει και την δυνατότητα άμεσης κτήσης ταχυπλόου κόστους σαράντα χιλιάδων ευρώ, μετατρέψιμου κατάλληλα για υγειονομική χρήση με δέκα χιλιάδες ευρώ (κατά μέγιστο). Επίσης έχει προτείνει να πραγματοποιήσει ο δήμος καλλικρατικό δημοψήφισμα ώστε να εξασφαλίσει την λαϊκή συναίνεση και συμμετοχή και να ζητήσει την διακομματική-υπερκομματική στήριξη στην Βουλή σε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα επιβάλει ετήσιο τέλος έως τριών ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα του πλωτού, ώστε να χρησιμεύσει δωρεάν κοινωφελώς στους κατοίκους και παραθεριστές της Αίγινας σε περίπτωση ανάγκης διακομιδής σε νοσοκομείο. Όλα αυτά τα ανέφερε και τόνισε η κ. Χατζηαλεξιάδη, παρά τις οχλήσεις-διακοπές από τον προεδρεύοντα κ. Ν. Οικονόμου (!).

Μετά την λήξη της όλης συνεδρίασης, ο κύριος Δήμαρχος υποσχέθηκε να συζητήσει άμεσα το θέμα με εκπροσώπους της ΟΠΑΕΠ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png