Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού για την απεργία της 15ης Σεπτεμβρίου.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού.
Συνάδελφοι/ισσες,
       Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά μέσα στα δεσμά των Μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών. Το Υπουργείο Παιδείας με συνεχείς εγκυκλίους επιδιώκει να θολώσει τα νερά, να συγκαλύψει τα πραγματικά κενά, να βγάλει χιλιάδες υπεράριθμους σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια να κάνει χρήση αυτού του προσωπικού κατά το δοκούν, παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργώντας χαοτικές καταστάσεις. Είναι φανερό ότι οι αλλαγές που νομοθετήθηκαν το καλοκαίρι για τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και την Ειδική Αγωγή έχουν μοναδικό στόχο να εξοικονομήσουν προσωπικό. Για να υπηρετηθούν οι μνημονιακοί, ΕυρωΕνωσιακοί και οι όροι της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, η Κυβέρνηση επιλέγει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, με περικοπή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών  και διάλυση των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών !!!! Το σχολείο όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εκπαιδευτικούς, διορισμούς και προσλήψεις! Η ευέλικτη χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλύπτει τρύπες, είναι βαθιά αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική, υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, μετατρέπει το σχολείο από εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε χώρο φύλαξης, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς!
Δε θα επιτρέψουμε:
* Την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για το "Νέο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο", η οποία συνεχίζει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και οδηγεί στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών και στη  μετακίνηση μόνιμων εκπαιδευτικών ως υπεράριθμων.
* Την επίθεση ενάντια στο δημόσιο νηπιαγωγείο με τον «Νέο ενιαίο τύπο νηπιαγωγείου» που ανατρέπει το ωράριο λειτουργίας, το μετατρέπει σε φύλαξη, υπονομεύει τον κοινωνικό του ρόλο και αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών καθώς και της εγκυκλίου που υλοποιεί τις ρυθμίσεις του Ν. 4386/16 για τα νηπιαγωγεία και οδηγεί στο κλείσιμο νηπιαγωγείων.
  Διεκδικούμε:
* 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή. Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών  και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή. ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους. Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος στο ολοήμερο.
* Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών. Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση. Καμιά απόλυση αναπληρωτή. Κανένας εκπαιδευτικός, καμίας ειδικότητας δεν περισσεύει. Όχι στις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες των παιδιών.
* Στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευση και να στελεχωθούν με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη.
* Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές). Να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν μαθητές με διάγνωση και χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.
* Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων. Στήριξη των φτωχών οικογενειών, ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές.

Όλοι στην απεργία της 15ης Σεπτεμβρίου.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png