Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για το Κέντρο Υγείας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Ανακοίνωση.
Αγαπητοί συμπολίτες
Στα πλαίσια δράσης και αναζήτησης λύσεων για τα τοπικά προβλήματα του νησιού η Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ,  προέβη στις εξής ενέργειες :
Η αρμόδια επιτροπή Υγείας  της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ, παρουσία και της βουλευτού Α΄ Πειραιά Ελένης Σταματάκη, στα πλαίσια των ενεργειών της για την επίλυση των προβλημάτων υγείας του Νησιού επισκέφτηκε τη Δ/ντρια και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αίγινας.
Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αίγινας και ειδικότερα για την υποστελέχωση όλων σχεδόν των τμημάτων. Έγιναν επισημάνσεις,  καταγραφή  των  ελλείψεων και επιπλέον ενημερώθηκε η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Πειραιά.  
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αρμόδιας επιτροπής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ, παρουσία και της βουλευτού Α΄ Πειραιά Ελένης Σταματάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, και αφού συζητήθηκαν  διεξοδικά τα προβλήματα, ο Υπουργός στήριξε τα αιτήματα τα οποία ετέθησαν.
Διαπιστώνεται  λοιπόν, ότι σχετικά με την επίλυση των  προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Αίγινας, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει τα εξής:
1. Ξεκίνησε η λειτουργία του Μικροβιολογικού εργαστήριου, με πρόσληψη ειδικευμένης Μικροβιολόγου και Βοηθού Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων.
2. Σύντομα μπαίνει σε λειτουργία και το ακτινολογικό εργαστήριο  με την πρόσληψη Τεχνολόγου-Ακτινολόγου για να μπορούν οι ασθενείς να βγάζουν δωρεάν ακτινογραφίες, κατά τις  πρωινές ώρες.
3. Καλύπτονται ιατρικά  όλες οι πρώην κοινότητες με  εβδομαδιαία παρουσία Αγροτικού Γιατρού.
4. Πρόκειται να προσληφτεί  επικουρικός γιατρός ειδικότητας Χειρούργου ή Καρδιολόγου.
5. Συμμετέχει στην δύναμη του προσωπικού  και 4ος οδηγός ασθενοφόρου ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες  (ακόμη και όταν υπάρχουν άδειες εργαζόμενων).
6. Δόθηκε ένα ασθενοφόρο σχετικά καλής κατάστασης για χρήση.
7. Έγινε πρόσληψη 1 (μιας) επιπλέον μόνιμης  νοσηλεύτριας.
8. Τοποθετήθηκε 1 (ένας) επιπλέον Διοικητικός υπάλληλος με 3ετή απόσπαση.
Αγαπητοί συμπολίτες, μπορεί να έγιναν αρκετά βήματα, αλλά κανείς μας δεν είναι εφησυχασμένος ή ευχαριστημένος. Υπολείπονται ακόμη πολλά, για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς  η Πρωτοβάθμια Υγεία στο νησί μας, που όπως καλά γνωρίζουμε, όλοι, εδώ και χρόνια υπολειτουργεί.
Χρειάζονται ακόμη, προσλήψεις νοσοκομειακού προσωπικού, συντήρηση του κτηρίου, αποκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης  και κυρίως   επίλυση του προβλήματος της προμήθειας καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων (εδώ  να τονιστεί ότι και βενζινοπώλες του νησιού θα πρέπει να  συμμετέχουν στις προκηρύξεις των διαγωνισμών καυσίμων, χωρίς να σκέφτονται τις μικρές διαφορές  τιμών πληρωμής, αφού θα πρέπει να πληρώνονται με τιμές παρατηρητηρίου).
Επίσης  πρέπει δρομολογηθούν λύσεις  και σε άλλα σοβαρά θέματα, σε συνεργασία κράτους και Τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η δημιουργία ελικοδρομίου για ταχείς και ασφαλείς  διακομιδές ασθενών, καθώς και η διεύρυνση της ένταξης ιδιωτών γιατρών και του Νοσοκομείου «Άγιος Διονύσιος» στον ΕΟΠΥΥ, για δωρεά επισκέψεις και εξετάσεις  των ασφαλισμένων συμπολιτών μας.
 Ιδιαίτερα  σημαντικό είναι το  νομοσχέδιο που αφορά την Πρόσβαση των Ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Με τον ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.  Η υγειονομική κάλυψη που εγγυάται το νέο πλαίσιο είναι πλήρης και περιλαμβάνει τη νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους.
Το νομοσχέδιο αφορά και καλύπτει 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους  πολίτες και ιδιαίτερα, όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα (κάτω των 6.000 ευρώ) δικαιούνται και δωρεάν φάρμακα.
Φίλες και φίλοι
 Η  διασφάλιση του  πολύτιμου αγαθού της  δωρεάν Δημόσιας Υγείας απαιτεί την κινητοποίηση και τη δράση όλων μας.


                                                                                               Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png