Η Αίγινα και τα Μονοπάτια Πολιτισμού.

Δελτίο Τύπου.
Η Αίγινα μαζί με την Πάτμο, τη Σαντορίνη και 2-3 άλλα νησιά προβάλλεται τώρα στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και διεθνώς μέσω του www.monopatiapolitismou.gr που προωθεί   η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού . Ήδη έχουν ενδιαφερθεί τουριστικοί πράκτορες εναλλακτικού τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Ωραίες διαδρομές , σημαντικά μέρη της Αίγινας, καλή σήμανση, η Αίγινα έχει επιτέλους αποκτήσει ένα ωραίο δίκτυο μονοπατιών, μια πολύ καλή προϋπόθεση  για τον εναλλακτικό   χειμωνιάτικο τουρισμό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  όλους τους φίλους που μας βοήθησαν για αυτό το έργο, και ειδικά το πανεπιστήμιο Drury, τη σχολή S.O.A.R., και τις δυο ομάδες Βέλγων προσκόπων που δούλεψαν μαζί μας.

Σχεδιάσαμε 9 διαδρομές, και είναι όλες έτοιμες με εξαίρεση τη διαδρομή αρ. 8 (ποδηλατική) για την οποία περιμένουμε την τεχνική στήριξη από το Δήμο.  Απολαύστε την Αίγινα και στηρίξτε τον ήπιο φθινοπωρινό, χειμωνιάτικο και ανοιξιάτικο τουρισμό.

Τη περασμένη Κυριακη 30/10, είχαμε απευθύνει πρόσκληση για περπάτημα στο πανέμορφο μονοπάτι αρ. 4 . Εκκίνηση από Παχιοράχη και στόχος η Μονή Χρυσολεόντισσας. Συμμετείχαν 50 άτομα. Για πολλούς ήταν μια ευκαιρία να ανακαλύψουν το οροπέδιο του Αγίου Λεοντίου-Μπουρδέκτη, με τη πολύπλοκη στέρνα του, καθώς και το καταπληκτικό αλώνι της Μονής. Ο καθένας με το ρυθμό του, φτάσαμε στο μοναστήρι, και στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε στο μεγάλο αλώνι ενώ μια μικρή ομάδα συνέχισε την άνοδο για τον Άγιο Ανδρέα. Στην εποχή μας είναι η πρώτη φορά που το οροπέδιο “βλέπει” τόσο κόσμο να το διασχίζει. Αυτό έγινε εφικτό χάρη στην πολύ καλή δουλειά που έκαναν οι δυο σύλλογοι μαζί με την Ελληνική Εταιρία στα πλαίσια του προγράμματος Μονοπάτια Πολιτισμού και με τη σύμφωνη γνώμη και στήριξη του Δήμου.

ΑΝΑΒΑΣΗ        Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png