Η ΟΠΑΕΠ για την πρόταση το πλωτού ασθενοφόρου.

ΟΠΑΕΠ. Δελτίο Τύπου.
Καθώς συνέχεια επανέρχεται στην δημοσιότητα η πρότασή μας που έχουν συνυπογράψει σχεδόν δύο χιλιάδες (2000) συμπολίτες μας για το πλωτό ασθενοφόρο στην Αίγινα και για την οποία ακόμη δεν έχει λάβει απόφαση το Δημοτικό μας Συμβούλιο από τον Δεκέμβριο του 2015 -οπότε και είχε αρχικά αποφανθεί θετικά κατά συντριπτική πλειοψηφία- εισφέρουμε προς ενημέρωση τα κάτωθι:
Το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποιεί αεροδιακομιδές. Τα ελικόπτερά του τα έχει εκχωρήσει στην Πολεμική Αεροπορία καθώς αδυνατεί να τα συντηρήσει και διαχειριστεί ελλείψει πόρων. Η δε Π.Α. πού να πρωτοπετάξει και από πού να εισπράξει στον καιρό της μνημονιακής ένδειας;
Πλωτά ασθενοφόρα λειτουργούν επίσημα σε τουλάχιστον τέσσερις (4) περιοχές της επικράτειας.
Επί υπουργίας Βορίδη έχει ψηφισθεί ο νόμος για τη νηολόγηση πλωτών ασθενοφόρων: «Επιτρέπεται η λειτουργία ταχύπλοου σκάφους για υγειονομική μεταφορά ασθενών, έπειτα από άδεια που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου εφόσον υποβληθεί και βεβαίωση του Ε.Κ.Α.Β. ότι το συγκεκριμένο σκάφος πληροί τις προδιαγραφές που θέτει το Ε.Κ.Α.Β. όσον αφορά στον υγειονομικό του εξοπλισμό και στη χωροταξία του. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Ναυτιλίας και Αιγαίου καθορίζονται περαιτέρω λεπτομέρειες για την λειτουργία και εκμετάλλευση των ταχύπλοων σκαφών μεταφοράς ασθενών».
Αντί λοιπόν ανεύθυνα και επιπόλαια, ατεκμηρίωτα, να παραφιλολογούν, διάφοροι συμπολίτες μας, αντί απορρίπτοντας και αρνούμενοι την πρότασή μας, να ευνοούν την διαιώνιση της ντροπιαστικής αθλιότητας διακομιδής με ταξί ή χύδην στα πλοία ασθενών και τραυματιών, ας ερευνήσουν και ας προτείνουν μία άλλη λύση, υλοποιήσιμη, άμεσα.
Εκτός και αν, η διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για την απόκτηση κοινόκτητου πλωτού ασθενοφόρου, των πολιτών της Αίγινας,
η προσφυγή στην υπερκομματική ψήφιση σχετικού Π.Δ. στην  Βουλή για την θέσμιση ετήσιου ειδικού -ελάχιστων ευρώ- τέλους στην Αίγινα, για την δωρεάν διακομιδή κάθε συμπολίτη μας, τους ΘΙΓΕΙ.
Επειδή δίνει στους πολίτες της Αίγινας την δυνατότητα να αυτοδιαχειριστούν ένα πρόβλημά τους, με την δική τους ΚΟΙΝΣΕΠ. Χωρίς παρατάξεις, χωρίς κόμματα, χωρίς ρουσφέτια, χωρίς τα εγκατεστημένα παράσιτα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png