Επιστολή από το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας.

Αίγινα, 25 Νοεμβρίου 2016

Προς τον Διευθυντή του Aeginaportal.

Σχετικά με το χθεσινό σας δημοσίευμα για τις εργασίες στο Κυβερνείο, για την πληρέστερη πληροφόρηση του κοινού σας, σας παραθέτουμε τα στοιχεία που εμείς αρμοδίως  γνωρίζουμε:
1. Η μεταφορά του δένδρου είναι αδήριτη ανάγκη προκειμένου να ολοκληρωθούν- επιτέλους-τα έργα στο Κυβερνείο.
2. Στη θέση του θα τοποθετηθεί όχι κοντέινερ αλλά ελαφρά ξύλινη προκατασκευή, προδιαγραφών σχολικής αίθουσας, που το Υπουργείο Παιδείας έχει προμηθευτεί μετά από διαγωνισμό, για τη μεταφορά των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης.
 3. Κανένας "χώρος της Βιβλιοθήκης δεν θα μείνει άδειος", γιατί η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας δεν έχει εδώ και 23 χρόνια δικό της χώρο! Είναι άστεγη, φιλοξενούμενη από το Ιστορικό Αρχείο από το 1993, όταν σ' αυτό παραχωρήθηκε το Κυβερνείο! Στον προκείμενο χώρο άμεσα θα τοποθετηθεί ο απαραίτητος για τη λειτουργία του Ιστορικού Αρχείου μηχανολογικός εξοπλισμός
4. Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας από το 1994 έχει παραχωρηθεί το Ευνάρδειο. Η διαδικασία, που είχε ξεκινήσει για την επισκευή του, σταμάτησε το 2012 μετά από καταγγελία "Ανώνυμου". Από το 2014, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας, παρελκυστικές στρατηγικές προκαλούν καθυστερήσεις και αρνητικά σχόλια.
Οι προσπάθειες όλων μας, ασφαλώς, αποσκοπούν στην απρόσκοπτη λειτουργία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης μας και της προστασίας του ιστορικού και πνευματικού μας θησαυρού.
Πράγματι, το δένδρο είναι πολύ ωραίο και ευχόμαστε να γίνει με επιτυχία η μεταφύτευσή του. Όμως πίσω από αυτό υπάρχει ένα δάσος προβλημάτων!


Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας
Θεολογίδου Προνόη
Αργυροπούλου Μάρα
Κουκούλη Δώρα
Χαρτοφύλακα Αθηνά


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png