Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας για την απώλεια του Γιάννη Σανταντόνιο.

Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Έφυγε από τη ζωή ένας εκλεκτός πολίτης της Αίγινας και συνιδρυτής του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας.

Ο ζωγράφος Γιάννης Σανταντόνιο, 73 χρόνων, απεβίωσε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου σε νοσοκομείο της Αθήνας. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα όπου φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών και αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Έζησε πολλά χρόνια στη Γαλλία και το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα. Τα τελευταία 20 χρόνια είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην αγαπημένη του Αίγινα.
Έκανε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής στο Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ατομικές και ομαδικές. Είχε φιλοτεχνήσει με τοιχογραφίες γαλλικά σχολεία και ένα εργοστάσιο της Ρενώ. Είχε κάνει επίσης τοιχογραφίες και σε κτίρια της περιοχής του Δήμου Ζωγράφου στην Αθήνα.

Ατομικές και συλλογικές εκθέσεις έργων του παρουσιάστηκαν στην Αθήνα και την Αίγινα. Ενέπνευσε και συμμετείχε στη δημιουργία και παρουσίαση έργων ζωγραφικής με θέμα το δέντρο της φιστικιάς στο πρώτο φεστιβάλ Φιστικιού.

Τελευταία σημαντικά έργα του ήταν οι τοιχογραφίες που ζωγράφισε αφιλοκερδώς σε δεξαμενές νερού διάφορων περιοχών του νησιού μας με τη βοήθεια της αγαπημένης του συζύγου Κυριακής Χριστακοπούλου. Για το σύνολο της προσφοράς του έχει βραβευθεί από το Δήμο Αίγινας.

Είχε ακόμη δραστηριοποιηθεί σε πολλές κοινωνικές, οικολογικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες μέσα από τον σύλλογο Ενεργών Πολιτών της Αίγινας του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος.
Ένας σημαντικός και αγαπημένος πολίτης του νησιού μας έφυγε. Με θλίψη αλλά και αγάπη θα τον αποχαιρετήσουμε εδώ στο νησί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Σημείωση: δεν έχει ακόμα ορισθεί η ακριβής ώρα, θα ενημερώσουμε με επόμενο σημείωμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png