Δελτίο Τύπου. Πρωτοβουλία Κατοίκων Αίγινας για το Κοινωφελές Πλωτό Ασθενοφόρο.

Δελτίο Τύπου. Πρωτοβουλία Κατοίκων Αίγινας για το Κοινωφελές Πλωτό Ασθενοφόρο.
Με προσήλωση και ερωτήματα από την πλευρά των συμπολιτών μας διεξήχθη στις 24/2, στην αίθουσα του "Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης" που ευγενικά προσφέρθηκε, η ενημερωτική συγκέντρωση-σύσκεψη για την απόκτηση πλωτού ασθενοφόρου.

Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε η εργασία την οποία έχουμε πραγματοποιήσει και οι προτάσεις τις οποίες επεξεργαζόμαστε: 1. Το "Πλωτό" είναι εξ ορισμού κοινωφελές για να προσφέρει δωρεάν διακομιδές 2. Είναι υλοποιήσιμο μόνο με την ευρεία συμμετοχή των πολιτών σε κοινωφελή συνεταιριστική επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) 3. Η Κοιν.Σ.Επ. δεν αποκλείει τις χορηγίες. Επίσης δεν αποκλείει την θέσμιση τέλους 0.10 έως 0.20 ευρώ σε κάθε ακτοπλοϊκό εισιτήριο για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του "Πλωτού". 4. Οι δυνατότητες αυτές εξαρτώνται άμεσα από την ισχύ της βούλησης των συμπολιτών μας, τεκμαιρομένης με σχετικό δημοψήφισμα. 5. Το σκάφος που αναζητούμε έχει κρατικές προδιαγραφές ασθενοφόρου ήδη από την χώρα προέλευσής του, ως μεταχειρισμένο.

Κατόπιν σχετικής εισηγητικής πρότασης, συνεστήθη Προπαρασκευαστική Επιτροπή από συμπολίτες μας για τις παραπάνω και άλλες προτάσεις.

Απολύτως χαρακτηριστική υπήρξε η απουσία όλων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του Δήμου μας, παρότι προσεκλήθησαν (μόνος τοπικός σύμβουλος που παρευρέθηκε ήταν ο κ. Λ.Ροδάκης). Προφανώς για να μη λογοδοτήσουν για την έως τώρα αχαρακτήριστη αδράνειά τους. Επίσης αισθητή υπήρξε και η απουσία κάθε άλλου θεσμικού εκπροσώπου του νησιού μας. Σημεία ήθους των θλιβερών καιρών μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png