Δελτίο Τύπου. Plastic Cultopia. Μετατρέποντας την Αίγινα σε “ουτοπία” δημιουργίας και επανάχρησης.


Δελτίο Τύπου.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η Σβούρα πραγματοποίησε το τρίτο της εργαστήριο με τίτλο Plastic Cultopia I. Μετατρέποντας το νησί της Αίγινας σε μία “ουτοπία” δημιουργίας και επανάχρησης, οι μαθητές πειραματίστηκαν με ρόδες αυτοκινήτου δημιουργώντας τα δικά τους καθίσματα και επιμελήθηκαν συλλογικά την τελική έκθεση του Svoura project.

Το τρίτο εργαστήριο του Svoura project Plastic Cultopia I ​είχε ως στόχο να πειραματιστούν οι μαθητές με την κατασκευή “αστικού” εξοπλισμού. Το πρωί του Σαββάτου, η ομάδα της Σβούρας συναντήθηκε στο κτήμα της καλλιτέχνιδος Emma Buggy, ενός χώρου που προσφέρεται για δημιουργία, κατασκευές και...παιχνίδι. Ξεκινώντας λοιπόν με ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, συζητήσαμε για το αποτύπωμά του πλαστικού στο περιβάλλον και μέσα σε λίγες ώρες μετατρέψαμε τις “άχρηστες” ρόδες αυτοκινήτου σε πολύχρωμα καθίσματα για τον θερινό μας κινηματογράφο!

Την Κυριακή, αφού η ομάδα της Σβούρας επισκέφθηκε την 12η γιορτή της ομάδας Πελίτη Αίγινας , ενημερώθηκε για τη δράση της και προμηθεύτηκε σπόρους, κατεύθυνθηκε προς την παραλία της Αύρας. Η πρώην παιδική χαρά που θα φιλοξενήσει τα έργα των μαθητών στην τελική παρουσίαση του Svoura project, αποτέλεσε τον καμβά, πάνω στον οποίο οι δημιουργοί συζήτησαν, εμπνεύστηκαν και άρχισαν να σχεδιάζουν συλλογικά την παρουσίαση των έργων τους.

Από τις 24 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, μαζί με την καλλιτεχνική ομάδα Basurama από την Ισπανία, η ομάδα της Σβούρας θα μετατρέψει το νησί της Αίγινας σε έναν ανοιχτό, καλλιτεχνικό πολυχώρο από σκουπίδια στον οποίο είστε όλοι καλεσμένοι!

* Το τελευταίο εργαστήριο Plastic Cultopia II είναι ανοιχτό στο κοινό που επιθυμεί να συμμετάσχει στην αναδιαμόρφωση της παιδικής χαράς στην παραλία της Αύρας. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περνώντας από ατομικές δημιουργίες σε συλλογικές, το Svoura Project περιστρέφει την πραγματικότητα, επαναπροσδιορίζει ό,τι συχνά ονομάζουμε σκουπίδι και προωθεί την εικαστική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση. Το Svoura Project υποστηρίζεται από το “START – Create Cultural Change”. To START είναι ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Robert Bosch που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την ΟμοσπονδιακήΈνωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png