Ο σύλλογος "Οι Φίλοι της Αίγινας" για τη μεταφορά της προτομής του Νίκου Καζαντζάκη.

Δελτίο Τύπου.
Τον Αύγουστο του 2016, οι «Φίλοι της Αίγινας» με επιστολή προς τον Δήμο είχαμε ζητήσει τη μεταφορά της προτομής του Νίκου Καζαντζάκη από την τωρινή της θέση - περιοχή Αύρας - στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, τόπου υλοποίησης πολιτιστικών και πνευματικών εκδηλώσεων.

Το σκεπτικό ήταν ότι η θέση της προτομής, κάτω από μεγάλα δέντρα, πίσω από την κολόνα-υποσταθμό της ΔΕΗ δεν είναι ορατή στους διερχομένους και αδικεί κατάφορα τον Μεγάλο Συγγραφέα.
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου να μεταφερθεί η προτομή στον προαύλιο χώρο του σπιτιού όπου ο Μεγάλος Διανοητής έζησε και δημιούργησε, σε θέση που παραχωρήθηκε από την οικογένεια Κουτουλάκη, σημερινό ιδιοκτήτη.

Θα ήταν ευχής έργο η μεταφορά να πραγματοποιηθεί εντός του 2017 που έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού «Έτος Νίκου Καζαντζάκη» με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Συγγραφέα.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος                            Η Γεν. Γραμματέας
Βασίλης Γρηγοριάδης                Λένα Καπνιά Αραποστάθη


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png