Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική. Για την ναυτική τραγωδία στις Λαούσες.

Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική. Δελτίο Τύπου.
Με θλίψη η Αίγινα αναζητά και σήμερα τα αίτια της νέας ναυτικής τραγωδίας που της στέρησε δύο παιδιά της. Βέβαια η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το στίγμα όμως για το νησί μας, μέσα μάλιστα στην θερινή τουριστική περίοδο, ύστερα και από το περυσινό αυγουστιάτικο μεγάλο δυστύχημα, επανεμφανίζεται. Και, το ερώτημα επανέρχεται και αιωρείται: πόσο ασφαλής είναι η θάλασσα της τουριστικής Αίγινας για τους ναυτιλλόμενους αλλά-εύλογα- και για τους λουόμενους;

Οι περιστάσεις μας επιβάλλουν να υπενθυμίσουμε και να επαναφέρουμε τις προτάσεις μας που είχαμε καταθέσει στον απόηχο της περυσινής ναυτικής τραγωδίας στην Πέρδικα της Αίγινας, οι οποίες είχαν τύχει ευρείας υποστήριξης πολιτών και πλήρους σιωπής του δημοτικού συμβουλίου:

"Μήπως λοιπόν η προκήρυξη πανελληνίου διαγωνισμού για την δημιουργία γλυπτού μνημείου και εμβλήματος συνείδησης και προτροπής, της "Κοινωνικής Ευθύνης", που να αγκαλιάζει τα μέχρι τώρα θύματα ατυχημάτων και να προστατεύει τα μελλοντικά. Μήπως και η διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού έκθεσης ιδεών στο Λύκειο, με θέμα της "η κοινωνική ευθύνη στα ατυχήματα". Θα συνεισέφεραν στον σκοπό της προστασίας και αυτοπροστασίας του πολίτη και του νησιού μας;"
Προσβλέπουμε στην καλή γνώμη και συμβολή όλων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png