"Η Αίγινα στα όρια της εξαθλίωσης". Δελτίο Τύπου από την Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης.

Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου.
"Αυτό το καλοκαίρι η Αίγινα είναι και πάλι στο όριο της εξαθλίωσης, το οποίο όλο και μετακινείται δοκιμάζοντας τις αντοχές του νησιού και τις ανοχές επισκεπτών και κατοίκων. Η δημοτική αρχή σε αδυναμία να αντιμετωπίσει το εντεινόμενο, εδώ και δεκαετίες, κακό, για το οποίο υπάρχει πάντα μια εσωτερική αιτία, αφόρητου μικροτοπικισμού, διοικητικής ανεπάρκειας και εγκληματικής αλληλοκάλυψης ή αλληλοκατηγορίας (το ίδιο κάνει) των αρμοδίων".

Το απόσπασμα αυτό από άρθρο της Μαρίας Κατσουνάκη στην πρώτη σελίδα της Καθημερινής του περασμένου Σαββάτου 8 Ιουλίου 2017, αποδίδει ανάγλυφα και παραστατικά το κατάντημα της Αίγινας αυτές τις εβδομάδες του καλοκαιριού.

Η παράταξή μας ΑΙΓΙΝΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ασκεί τα καθήκοντά της ως αξιωματική αντιπολίτευση με σύνεση και ευθύνη, με τρόπο εποικοδομητικό, χωρίς κραυγές και υπερβολές, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αποκαλύψει, τεκμηριώσει και καταγγείλει επανειλημμένως στα Δημοτικά Συμβούλια τις πράξεις και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής του δημάρχου κ. Δ. Μούρτζη που οδήγησαν στα βουνά των σκουπιδιών σε όλο το νησί και ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Με το παρόν Δελτίο Τύπου, κοινοποιούμε ευρύτερα αυτήν την καταγγελία και εκφράζουμε με όλη τη δύναμή μας την απελπισία και την οργή όλων των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αλλά και την αγωνία όλων μας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Ανεξάρτητα από την ευθύνη που έχει η παράταξη που διοικεί σήμερα το Δήμο Αίγινας, ο δήμαρχος κ. Δ. Μούρτζης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ. Γεννίτσαρης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Στη διάρκεια των σχεδόν τριών χρόνων που ασκούν τη διοίκηση του δήμου της Αίγινας, έχουν δυστυχώς αποδείξει ότι δεν διαθέτουν κανένα σχέδιο, κανένα όραμα για την πορεία και την προοπτική του νησιού, αλλά αποδεικνύουν συνεχώς ότι βρίσκονται και σε πλήρη αδυναμία να διαχειρισθούν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Τρανό παράδειγμα αυτής της αδυναμίας είναι η οικτρή κατάσταση που βρίσκονται οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πεζοδρόμια, οι ακτές, όλα δηλαδή όσα αποτελούν τον δημόσιο χώρο. Ο δημόσιος χώρος είναι σε παρακμή. Οι αμέτρητες λακκούβες στο οδόστρωμα, η ασυδοσία στην κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων, οι εγκαταλελειμμένες παιδικές χαρές, οι παρατημένες ακτές που αποδιώχνουν τους επισκέπτες, η εκτός ελέγχου κατάληψη πεζοδρομίων, οι προκλητικά παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, η ουσιαστική ακύρωση της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, και σαν επιστέγασμα σε όλα αυτά, τα βουνά των σκουπιδιών, συνθέτουν το σκηνικό και δικαιολογούν την αρθρογράφο της Καθημερινής να κατατάξει την Αίγινα στα όρια της αθλιότητας. Και είναι προφανές ότι η εξαθλίωση αυτή απειλεί την υγεία των πολιτών, ευτελίζει την ποιότητα της ζωής όλων μας, υποβαθμίζει το περιβάλλον και τις περιουσίες, υπονομεύει την ανάπτυξη και την προοπτική.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, η δημοτική αρχή πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς διαφάνεια, μέσα σε τοξικές φημολογίες για παράνομες συναλλαγές και συμφέροντα, διαιρεμένη σε ομάδες που υπονομεύει η μία την άλλη. Έτσι προέκυψε η αδυναμία να επισκευάσει και να συντηρήσει τα απορριμματοφόρα και τα άλλα οχήματα του δήμου, αλλά και η εγκατάλειψη του εξοπλισμού που είχε προμηθευθεί ο δήμος στη διάρκεια της δικής μας θητείας την περίοδο 2007 -2010. Αυτός ο εξοπλισμός, η πρέσα, τα ειδικά κοντέινερ και τα φορτηγά αυτοκίνητα, ο τεμαχιστής των ογκωδών και ο κλαδοτεμαχιστής, παραμένουν δυστυχώς σε αχρησία και απαξιώνονται, ενώ θα μπορούσαν να λύσουν πολλά προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η εξαθλίωση πρέπει να σταματήσει, η πορεία επιβάλλεται να αναστραφεί. Είναι απαίτηση όλων. Καλούμε τον δήμαρχο και όλα τα μέλη της παράταξης που ασκεί τη διοίκηση του δήμου, να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, να ομονοήσουν, να ανασκουμπωθούν, να δουλέψουν για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Η παράταξή μας θα παρακολουθεί, θα συνεχίσει να πολιτεύεται με σύνεση και ευθύνη και θα δρα με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png