Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού για την απεργία της 14ης Δεκεμβρίου.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Η ολοκλήρωση της  λεγόμενης  γ’ αξιολόγησης  και  η κατάθεση  του κρατικού προυπολογισμού για το 2018 συνοδεύεται από έναν  καινούργιο κύκλο  επίθεσης στο βιοτκό επίπεδο και τα ις δικαιώματα των εργαζομένων. Έτσι με  τον καινούργιο προυπλογισμό και την  εφαρμογή των 113 προαπαιτούμενων της  γ’ αξιολόγησης  έχουμε νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα και τις επικουρικές συντάξεις για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους , μείωση των προνοιακών δαπάνών 8% , για τα νοσοκομεία 28%  ,  ενώ ο προυπολογισμός τους 2018 περιλαμβάνει 950 εκατ. πρόσθετους φόρους , τάχύτατη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας , γενίκευση των πλειστηριασμών σε ηλεκτρονική μορφή που εκποιεί τη λαϊκή κατοικία. Ο φετινός προυπολογισμός  φορτώνει  συνολικά 2,74% δις ευρώ  επιλέον στις πλάτες μας. Μέχρι το2060 έχουν συμφωνηθεί προυπολογισμοί λιτότητας , φοροληστείας και τεράστια πλεονάσματα σε βάρος μας.

Το δικαίωμα στην απεργία , καταχτημένο με αγώνες και αίμα , δέχεται ευθεία βολή από τους τοκογλύφους –δανειστές (Ε.Ε /Ε.Κ.Τ/ Ε.S.M), την κυβέρνηση και τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης. Είναι άνοιγμα του δρόμου στην εργοδοσία για μεγαλύτερη αυθαιρεσία , καταπίεση και αύξηση της εκμετάλλευσης στους  χώρους  δουλειάς. Ο κρατικός αυταρχισμός συνοδεύεται ακόμη από αύξηση της καταστολής , όπως είδαμε πρόσφατα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικείο Αθήνας , στα Γιάννενα με τους εργαζόμενους της επιχείρησης Καρυπίδη , στις κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

Η συμφωνία  Υπουργείου Παιδείας με τους θεσμούς κατέληξε σε μια σειρά αντιδραστικές αποφάσεις που βάζουν την εκπαίδευση πιο βαθιά στο τούνελ της μνημονιακής καταστροφής. Αποφασίστηκε έτσι:
• Υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο και τις 30 ώρες του εργασιακού ωραρίου.
• Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
• Αξιολόγηση στελεχών και σχολικών μονάδων
• Αποχαρακτηρισμός της ώρας της σίτισης ως διδακτικής
• Αξιολόγηση στελεχών μέσω ΑΣΕΠ»
    Είναι ικανοποίηση των απαιτήσεων του Ο.Ο.Σ.Α και των Θεσμών και φυσικά έπεται η συνέχεια.  Η αύξηση του ωραρίου πέρα από το γεγονός ότι δεν προβλέπεται από το νόμο 1566/85 έτσι όπως συμφώνησε το Υπουργείο με τους θεσμούς  μαζί με τις συγχωνεύσεις σχολικών θα σημάνει την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης και χειροτέρευση των όρων δουλειάς . Η υποχρεωτική παραμονή στις 30 ώρες του εργασιακού ωραρίου θα ανοίξει το δρόμο και για την αύξηση του διδακτικού όπως απαιτεί ο Ο.Ο.Σ.Α με την πρόσφατη ενδιάμεση έκθεσή του για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
   Την ίδια στιγμή με τη νέα πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε (Ιωάννινα 2017) επανέρχεται το φάντασμα της αποκέντρωσης για τα νηπιαγωγεία , με την ανατροπή του δικαιώματος στην προσχολική αγωγή και  εκπαίδευση.
«η διοικητική μεταφορά των λειτουργούντων νηπιαγωγείων στους Δήμους και τη θεσμοθέτηση της συγκρότησης των νέων νηπιαγωγείων από τους Δήμους. Τα νηπιαγωγεία θα λειτουργούν είτε στις υπάρχουσες κρατικές υποδομές, είτε στους παιδικούς σταθμούς είτε με την αξιοποίηση σχολικών κτιρίων που δεν λειτουργούν. Το Υπουργείο Παιδείας θα καλύπτει το λειτουργικό κόστος και η ΚΤ.ΥΠ. το κόστος εξοπλισμού και παιδαγωγικού υλικού.(Απόφαση Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε , Ιωάννινα 2017)
Να ορθώσουμε τις αντιστάσεις μας . Η μαζική συμμετοχή στην απεργία είναι το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για να μπει φραγμός στο νέο κύκλο της αντιλαϊκής επιθεσης.
* Το «ξεπάγωμα» του μισθολογίου, την επαναφορά των «δώρων», ως πρώτο βήμα αναπλήρωσης των μισθολογικών απωλειών (απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων, ενσωμάτωση προσωπικής διαφοράς στο βασικό μισθό) -καμία νέα περικοπή. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυξήσεις, να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.
* Την ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών/αντισυνταξιοδοτικών νόμων και τις νέες περικοπές στο όνομα των ελλειμμάτων των ταμείων.
* Σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση. Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση με μόνο κριτήριο το χρόνο λήψης του πτυχίου. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
*  Όχι στους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς και μη. Καμιά εκποίηση της  δημόσιας και  λαϊκής περιουσίας .
* Καένας περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας. Ν’ αποσυρθεί οριστικά η αντιαπεργιακή  διάταξη για τα  πρωτοβάθμια σωματεία.
*  Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
* Καμιά αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών , καμιά άλλη συγχώνευση σχολικών μονάδων , Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη 1-5 για νηπιαγωγείο , Α- Β’ Δημοτικού 1-20 για τις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού.
* Δίχρονη , υποχρεωτική , προσχολική αγωγή σε δημόσια νηπιαγωγεία , όχι στην ένταξη των νηπιαγωγεών στους Δήμους.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο                    Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ       ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ      ΣΤ.ΤΑΪΓΑΝΙΔΟΥ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png