Τα "Μονοπάτια Πολιτισμού της Αίγινας" στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών.


Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Τα Μονοπάτια της Αίγινας ως πολιτιστικό και αισθητικό πλεονέκτημα και ως ευκαιρία για πεζοπορικό τουρισμό και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, παρουσιάστηκαν σε διεθνή συνάντηση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας κ. Ασπέ Κουλόν. Η μετακίνηση και διαμονή του ομιλητή υποστηρίχθηκαν οικονομικά από την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας, το δε διαφημιστικό για την Αίγινα υλικό από το Δήμο.

Δεκάδες σύνεδροι και περιπατητές από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, κατέκλεισαν το Νοέμβριο του 2017, τόσο τη Βυτίνα, όσο και τη Δημητσάνα, στην Αρκαδία, στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών και της 3ης Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών. Παρουσιάστηκαν 20 ελληνικά μονοπάτια μεταξύ άλλων από Άνδρο, Σίφνο, Κύθηρα, Εύβοια, Ήπειρο και Αίγινα. Έγινε ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας καθώς και ενημέρωση για τη διαδικασία Ευρωπαϊκής πιστοποίησης.

Στη συνάντηση τονίστηκε η σπουδαιότητα των πιστοποιημένων μονοπατιών και πως αυτά μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών επιμηκύνοντας την τουριστική σεζόν και ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν. Γεγονός, το οποίο αποδεικνύεται και από την εντυπωσιακή άνοδο των κρατήσεων στα καταλύματα της Αρκαδίας κατά τουλάχιστον 100% σε σχέση με την περσινή περίοδο με επισκέπτες σχεδόν αποκλειστικά πεζοπόρους από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Τις εργασίες παρακολούθησε και δημοσιογραφικό κλιμάκιο εκπροσωπώντας διεθνή πρακτορεία, εφημερίδες και δίκτυα μεταξύ των οποίων το Κινεζικό Πρακτορείο «Xinhua», η εφημερίδα «Huffington Post US», το Ισπανικό Πρακτορείο «La Marea», «LiveMedia», «Euronews», «Travel Daily News», «Greek Travel Pages».


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png