Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού για την απεργία της 15ης Ιανουαρίου.

Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικα μέτρα συμμετέχουμε στη στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα 15/01/2018.

Έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου , τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 7.00 μ.μ , 2ο δημοτικό σχολείο Αίγινας.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα από την τρίτη αξιολόγηση, ανάμεσά τους και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.Η συγκεκριμένη απεργιακή διάταξη αποβλέπει στη σταθεροποίηση της εκμετάλλευσης και αυθαιρεσίας που εδραιώθηκε στους τόπους εργασίας στα χρόνια των μνημονίων.

Στα πλαίσια της γ’ αξιολόγησης  εντάσσεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία. Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις του υπουργού παιδείας, προβλέπει αποχαρακτηρισμό της ώρας της σίτισης ως διδακτικής (και για τον υπεύθυνο του ολοήμερου), υποχρεωτικό 30ωρο, νέες συγχωνεύσεις σχολείων.

  Η επιβολή του υποχρεωτικού 30ωρου και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση συνδέεται αναπόφευκτα με την κατάργηση της αντίστοιχης διατύπωσης του ν.1566/85 που αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός «... παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα ...» Η υποχρέωση 30ωρης παραμονής είναι στην ουσία αύξηση του ωραρίου.

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή μπροστά στην γ’ αξιολόγηση, άρθρο 246, σελ. 419, καθορίζει τα νέα κριτήρια συγχωνεύσεων/καταργήσεων. Το πιο σημαντικό είναι ότι επαναφέρει τη συζήτηση για την οργανικότητα των σχολικών μονάδων που ζήσαμε επί Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου. Συγκεκριμένα αναφέρει ως ένα από τα κριτήρια των συγχωνεύσεων: την οργανικότητα προκειμένου για σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 1566/85 (άρθρο 4, παράγραφος 6). Μόνο που εκεί ο 1566/85 καθορίζει ως 6θέσιο το σχολείο που έχει 151 και πάνω μαθητές (!!!). Η απλή διαίρεση σημαίνει ότι ένα σχολείο για να έχει οργανικότητα 6θεσίου χρειάζεται να έχει σε όλες τις τάξεις 25 μαθητές και σε μία 26(!!!), δηλαδή πάνω από το σημερινό όριο μαθητών ανά τμήμα.

Επιπλέον:
* Η λαϊκή περιουσία, κινδυνεύει να χαθεί, καθ’ υπαγόρευση του 3ου μνημονίου με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και την άρση κάθε προστατευτικού μέτρου ακόμη και για την πρώτη κατοικία, αφήνοντας στο δρόμο τις οικογένειες αυτές και διαγράφοντας τους κόπους και τις θυσίες μιας ζωής. Η ψήφιση από την κυβέρνηση της τροπολογίας για θέσπιση ως αδικήματος της ακύρωσης από μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών της αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, είτε στα ειρηνοδικεία, είτε με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, επιδιώκει να καταστείλει κάθε αντίσταση, να εκφοβίσει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και να υπηρετήσει με τον πιο αυταρχικό τρόπο τον στόχο της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.
* Εφαρμόζονται ήδη οι νέες μειώσεις συντάξεων με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπει επανυπολογισμό και μείωση των συντάξεων, ακόμα και των χαμηλοσυνταξιούχων, έως και 18%.
Διεκδικούμε:
* Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
* Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
* Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
* Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Κανένας αναπληρωτής να μη χάσει τη δουλειά του.  Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
* Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας.
* Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.
* Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.  
* Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
* Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 αποκλειστικά  στο δημόσιο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια του 14/χρονου εκπαιδευτικού σχεδιασμού. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
* Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.

Αποφασίζουμε:
1. Συμμετοχή  στην 4ωρη στάση εργασίας της Δ.Ο.Ε(8-12π.μ)  και τη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.ΔΥ (12.00 Μ.Μ – λήξη εργασιακού ωραρίου),  συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της πλατείας Κλαυθμώνος, τη Δευτέρα 15/01/2018 και στην πορεία που θ’ ακολουθήσει στη Βουλή.
2. Συντονισμό της δράσης μας με τους εκπαιδευτικούς Δ.Ε των νησιών μας με σκοπό την από κοινού πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα για την ανατροπή τους.
3. Πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 , 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας , 7.00 μ.μ για την παραπέρα κλιμάκωση του Αγώνα.
                                                               
                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                                  ΣΤ.ΤΑΊΓΑΝΙΔΟΥ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png