Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για την σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ. Δελτίο Τύπου.
Η οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας στα πλαίσια δράσης της πάνω στα τοπικά προβλήματα των κατοίκων και των επαγγελματικών φορέων του νησιού, με στόχο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Αίγινας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους των Αλιέων, Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νησιού, πραγματοποίησαν από κοινού συνάντηση-σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου στο Υπουργείο ,την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν  ο συντονιστής της οργάνωσής μας Παναγιώτης Πατσακιός, τα προεδρεία των επαγγελματικών συλλόγων Αλιέων Χρήστος Χιώτης πρόεδρος του συλλόγου Αλιέων ( Ο Άγιος Νεκτάριος),  Γιώργος Μπέσης πρόεδρος  και Χρήστος Δρίβας Αντ/ δρος του συλλόγου Αλιέων ( Ο Σωτήρας) και τα μέλη των Συλλόγων : Παναγιώτης Κάππος, Σώζων Μπακομήτρος  και Νικόλαος Μπήτρος.
Από τον Αγροτικό σύλλογο ο πρόεδρος Νίκος Αλυφαντής και η επιστημονική σύμβουλος του συλλόγου Μαρία Ντούλα και από τους Κτηνοτρόφους ο πρόεδρος  Γιάννης Χερουβίμ.

Στη σύσκεψη που κράτησε περίπου δύο ώρες οι παρευρισκόμενοι με άνεση χρόνου υπευθυνότητα και με γνώση παρουσίασαν ο κάθε κλάδος τα προβλήματά του και παράλληλα έκαναν  προτάσεις τις οποίες κατέθεσαν στον Υπουργό. Θέματα που συζητήθηκαν ήταν: η ανάγκη σφαγείου (έστω κινητού),  ευκολίες στην  ηλεκτροδότηση στάβλων, αποζημιώσεις αγροτών σε περιπτώσεις καταστροφής του προϊόντος, αλλαγή στα φάρμακα των 120 ημερών, απαγόρευση βιντζότρατας, έλεγχος της προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής «Ποσειδωνίας» από παράνομη αλιεία, δυσκολίες πώλησης των ψαριών από το ναυάγιο της Αγίας Ζώνης, αλλαγές  στο μέγεθος των ψαριών, μείωση εισαγωγών  από το εξωτερικό.

Ο Υπουργός πρότεινε τη συνεργασία κτηνοτρόφων για καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος και μείωση του κόστους παραγωγής, είπε ότι  θα γίνει  ρύθμιση για τα φάρμακα των 120 ημερών, το φιστίκι έχει μπει στις ενισχυμένες  επενδύσεις,  εξετάζεται το θέμα της βιντζότρατας σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων ερευνών) ενώ για τα υπόλοιπα προβλήματα θα  ξεκινήσουν οι διαδικασίες για εξεύρεση λύσεων. Δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει   και μια νέα σύσκεψη στην Αίγινα , όπου θα συζητηθούν επί τόπου τα προβλήματα σε μια ευρύτερη σύσκεψη με συναρμόδια Υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με εκτίμηση

Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png