Ο Σύλλογος Φίλων του Φιστίκι Φεστ για το σεμινάριο με τον chef Μιχάλη Παναγιωτάκη.

Δελτίο Τύπου
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με θέμα «Ειδικά παρασκευάσματα κρέατος και τεχνικές αλλαντοποίησης», που διοργανώθηκε από το σύλλογο Φίλων του Φιστίκι Φεστ, στο χώρο του ΙΕΚ Αίγινας τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.
Ο executive chef dr Μιχάλης Παναγιωτάκης, κράτησε καθηλωμένο το πολυάριθμο ακροατήριό του επί πέντε ώρες. Ένα ακροατήριο αποτελούμενο από επαγγελματίες της Αίγινας αλλά και της Αθήνας στο χώρο της εστίασης, νέους μαγείρους, καθώς και ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική τέχνη. Ο κ. Παναγιωτάκης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής αλλά και παλιός γνώριμος και υποστηρικτής του νησιού μας μέσα από τα Φεστιβάλ Φιστικιού, εξήγησε και παρουσίασε τον τρόπο παρασκευής αγνών αλλαντικών βασισμένων στην Κρητική γαστρονομική παράδοση, εμπλουτίζοντας τα ταυτόχρονα με Αιγινήτικο φιστίκι. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλα τα εξαιρετικά σκευάσματα.
Το σεμινάριο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων του Συλλόγου των Φίλων του Φιστίκι Φεστ, με στόχο την ανάδειξη του Αιγινήτικου φιστικιού και του Γαστρονομικού Πολιτισμού του νησιού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό . Όπως τόνισε στη σύντομη εισαγωγική ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στράτος Πανταβός «μέσα από πρωτοβουλίες γαστρονομίας, πολιτιστικές εκδηλώσεις και στοχευμένα σεμινάρια, ο Σύλλογος των Φίλων του Φιστίκι Φεστ προωθεί την ανάδειξη της καλής πλευράς της Αίγινας, αυτού που θα μπορούσε να ονομασθεί made in Aegina, δηλαδή φτιαγμένο στην Αίγινα» κι έκανε λόγο για τον πολιτισμό και τη γαστρονομία ως εργαλεία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
Ο Σύλλογος των Φίλων του Φιστίκι Φεστ ευχαριστεί θερμά το Διευθυντή του Δ. ΙΕΚ Αίγινας κ. Παναγιώτη Βάρτζελη για την παραχώρηση του χώρου και τη σημαντική υποστήριξή του, καθώς και τις εταιρείες χορηγούς της εκδήλωσης: PROVIL, KRIVEK, ΦΩΤΗΣ ΠΟΥΝΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ (SARONIC BEER, ΝΕΡΟ ΘΕΩΝΗ).
Επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις κυρίες του Συλλόγου, Ράνια Κορναράκη πρωτεργάτη της εκδήλωσης και τις συνεργάτιδες της Ελένη Κουνελάκη και Αγγελική Στουραίτη για την πολύτιμη συμβολή τους στην διοργάνωση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png